donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi: “Zwakste schouders beschermen tegen gevolgen stroomaanpassing”

lees ook ...

JusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit...

Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs leidde een delegatie die ontvangen werd door minister Kenneth Amoksi om hun bezorgdheid te uiten over toenemende criminele activiteiten in het Matawai-gebied...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag op het Kabinet van de President het EBS-crisisteam geïnstalleerd. Dit team heeft als een van de belangrijkste taken om de door Ernst & Young geïdentificeerde maatregelen te valideren en vervolgens uit te werken in een EBS-herstelplan.

President Santokhi refereerde bij de installatie naar zijn verzoek, gedaan bij zijn aantreden, waarbij hij vroeg een ander beleid te voeren welke inefficiënties bloot zou stellen en een pad zou plaveien naar herstructurering van de EBS. Daarnaast gaf het staatshoofd aan wat de basisgedachte van de regering is.

“Bescherm de zwakste schouders tegen de gevolgen van een noodzakelijke stroomtariefaanpassing”, zei Santokhi. Er werd gelijk aangegeven, dat bij de tariefaanpassing bijkans 60% van de gemeenschap zal worden ontzien. Verder gaf de regeringsleider aan dat de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), een belangrijke rol zal moeten spelen.

Het EBS-herstelplan heeft als doel het bereiken van kostenverlaging, efficiëntieverhoging en verbeteringen binnen de NV EBS in de ruimste zin des woord. Uiterlijk 30 juni zal dit plan moeten worden gepresenteerd aan de regering ter goedkeuring.

Er is bij de samenstelling van het crisisteam rekening gehouden met de input van diverse stakeholders. Zo is er ook een vertegenwoordiger van de vakbond opgenomen in dit team, zodat breed gedragen voorstellen komen voor reorganisatie maar ook voor invulling van managementposities binnen de organisatie.

Samuel Mehairjan, voorzitter van het EBS-crisisteam, gaf aan dat er belangrijke verbeteringen moeten komen binnen de EBS. Vooral de financiële huishouding moet in place worden gebracht. “Besparingen en allerhande veranderingen zullen nodig zijn om het bedrijf beter te laten draaien” geeft Mehairjan aan.

Het aangeboden herstelplan zal na goedkeuring worden uitgevoerd. Hiervoor is de periode juli 2022 tot december 2023 uitgetrokken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “Zwakste schouders beschermen tegen gevolgen stroomaanpassing”