dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi wil uitbreiding samenwerking naar rechterlijke macht

lees ook ...

Dorpelingen Donderskamp willen problemen zelf vastleggen

Medewerkers van Bureau VIDS en dorpelingen van Konomerume (Donderskamp) hebben een aanvang gemaakt met een multimedia training, die tot en met maandag duurt. De bewoners van Konomerume kunnen hierdoor...

Bij een ontmoeting in Nederland van de Surinaamse delegatie met hun Nederlandse ambtsgenoten onder leiding van respectievelijk president Chandrikapersad Santokhi en premier Mark Rutte, vond de ondertekening plaats van twee overeenkomsten in het kader van het versterken van de samenwerking. Deze ontmoeting en ondertekening geschiedde op 8 september 2021.

De overeenkomsten zijn gesloten op het gebied van de volksgezondheid en justitie. In het geval van de volksgezondheid gaat het om een schenkingsdocument tussen Suriname en Nederland, inzake beschermingsmiddelen en Covid-19-testen. Deze ondertekening en overhandiging vond plaats tussen de Volksgezondheidsministers Hugo de Jonge van Nederland en Amar Ramadhin van Suriname. Het tweede document is de Makandra samenwerking op het gebied van Justitie en Politie. Deze samenwerking gaat over reklassering.

President Santokhi had een ontmoeting met premier Rutte in aanwezigheid van minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken en Albert Ramdin, de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De ontmoeting vond plaats op Het op het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De verschillende Surinaamse ministers die deel uitmaken van de delegatie wisselden intussen van gedachte met hun Nederlandse collega’s over beleidsvraagstukken.

Na de ondertekening is er een persconferentie gehouden waarbij beide leiders ingingen op vraagstukken binnen de samenwerking. President Santokhi zegt dat de problemen van Suriname zo gecompliceerd en complex zijn dat ondersteuning van de internationale gemeenschap noodzakelijk is. Ook de uitdagingen op het gebied van het financieel herstelprogramma zijn bijzonder.

De president gaf aan dat de regering vanaf haar aantreden ondersteuning heeft gehad van Nederland, zowel op bilateraal als multilateraal niveau. Beide leiders zijn voorstanders van het uitbreiden van de samenwerking naar de rechterlijke macht (rechtsstaat), landbouwsector en het duurzaam besteden van de restant verdragsmiddelen. Op het gebied van Covid-19-beheersing is reeds geruime tijd op verschillende niveaus een intensieve samenwerking tussen beide landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi wil uitbreiding samenwerking naar rechterlijke macht