maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
3
(2)

Santokhi wil ruimte voor sociale woningbouw in landelijk woningbouwprogramma

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op woensdag 17 januari met actoren binnen het landelijk woningbouwprogramma gesproken. Hij benadrukte dat er binnen het programma ook ruimte moet zijn voor sociale woningbouw. Santokhi is van mening dat een bepaald deel van het beschikbare budget hiervoor bestemd moet zijn. Hij merkt op dat niet iedereen kan bouwen, ook al komt men in aanmerking voor subsidie.

“Er is voldoende geld om projecten uit te voeren”, aldus het staatshoofd. Hij maakte een opsomming van de fondsen die beschikbaar zijn vanuit de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en Saoedi-Arabië. De middelen komen neer op ongeveer US$ 200 miljoen.

Santokhi legt ook de nadruk op de kracht van publiek-private samenwerking om de gestelde doelen voor de woningbouw te bereiken. Hij benadrukt dat er pragmatisch te werk moet worden gegaan, zonder bureaucratisch oponthoud.

“Er is geen tijd te verliezen”, aldus de president. Hij gaf onder meer aan dat nagegaan moet worden waar er terreinen aangeboden kunnen worden door particulieren. Daarnaast zal de optie voor appartementsbouw ook serieus ter hand genomen worden alsook de opties voor samenwerking met bedrijven die willen voorfinancieren.
Santokhi wees ook op de bijdrage die de diaspora kan leveren in de woningbouw. Hij ziet graag een vlotte voortzetting en uitvoering van alle woningbouwprojecten landelijk.

AHP is opgestart
LWBP-projectmanager Mark Rommy en -projectsupervisor Anwar Hassankhan gaven tijdens de presentatie onder het thema “LWBP en AHP; The Way Forward in 2024 and 2025” gedetailleerd ingezoomd op deze projecten. Het LWBP Fase 1 biedt 500 tot 750 woningen en 1500 woonoplossingen, terwijl het AHP voorziet in 3775 woonoplossingen.

Ten aanzien van het AHP merkte Rommy op dat dit project vanaf 2019 loopt, maar dat er niets aan was gedaan. Door tussenkomst van president Santokhi is het uiteindelijk opgestart.

“We zetten goede vaart erin. De aanbestedingen lopen al en we gaan ervoor”, benadrukt Rommy. De financiering van dit project zal verder besproken worden met het team van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB), dat van 22 januari tot en met 2 februari op bezoek is in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi wil ruimte voor sociale woningbouw in landelijk woningbouwprogramma