zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
5
(2)

Santokhi wil 10 kilo afvallen; neemt volk mee in gezonde leefstijl

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een droom en wil 10 kilo afvallen en neemt de gemeenschap hierin mee, omdat een gezonde samenleving belangrijk is. Santokhi volgt hiermee het goede voorbeeld van zijn Guyanese ambtgenoot Mohamed Irfaan Ali op, door gezonder te leven en eten. De Surinaamse president stelde zichzelf tot doel om in de eerste vier maanden 10 kilo af te vallen. Het is hem al gelukt om zes kilo’s kwijt te raken. Er resten nog drie weken om 4 kilo’s af te vallen, wordt gemeld op de Facebookpagina van de president.

De boodschap van de president is om het goede voorbeeld te geven voor een gezonder leefpatroon. Tijdens de opening van de eerste openlucht gym in het district Commewijne gaf het staatshoofd aan dat hij persoonlijk struggled met zijn gewicht. De sportfaciliteiten in Commewijne zijn gefinancierd door de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO).

Het staatshoofd zal personen belonen met verzekeringskorting op het Staatsziekenfonds (SZF). Daarom heeft hij aan het SZF de opdracht gegeven om personen die gedurende een bepaalde periode niet naar de arts zijn geweest te belonen. Dit zou de samenleving moeten stimuleren gezonder te eten en te leven.

Aan gezondheidsminister Amar Ramadhin is meegedeeld om met het SZF te zitten en gauw tot een systeem te komen voor de premieverlaging. Dit zou niet alleen de gezondheidszorg verbeteren, maar tegelijkertijd ook minder drukken op het budget van de verzekerden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi wil 10 kilo afvallen; neemt volk mee in gezonde leefstijl