donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi: ‘Waterdruk in probleemgebieden moet onmiddellijk worden verhoogd’

lees ook ...

Verzoek aan president om Politie Opleidingscentrum te eren m...

Een groep voormalige politiefunctionarissen heeft president Chan Santokhi verzocht om het Politie Opleidingscentrum te vernoemen naar inspecteur Herman Gooding, een man die zijn leven gaf in...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) de opdracht gegeven om de waterdruk in wijken met lage druk aanzienlijk te verhogen. Het staatshoofd erkende dat er in de kuststrook en in Paramaribo veel problemen zijn, met name de lage waterdruk in dichtbevolkte gebieden. Daarnaast is hij op de hoogte van het feit dat sommige gebieden op bepaalde momenten van de dag helemaal geen water uit de kraan krijgen.

“Er is opdracht gegeven met de hoogste prioriteit om onmiddellijk voor enorme waterdruk in deze gebieden te zorgen,” verklaarde president Santokhi aan journalisten. Dit zal worden bereikt door alle waterpompen te vervangen. Volgens Santokhi is het essentieel dat er voldoende water uit de kraan komt. De regering werkt hiervoor samen met twee Belgische bedrijven.

Voor het binnenland wordt een systeem van oppervlaktewater gebruikt. In Commewijne blijkt oppervlaktewater veel drinkwater te kunnen leveren, aldus het staatshoofd. Ook de gebieden aan de rechteroever van de Commewijnerivier en Moengo en omgeving krijgen speciale aandacht voor de waterproblematiek.

“We zullen ervoor zorgen dat elke Surinamer voldoende en gezond drinkwater heeft. Hiervoor zijn investeringen nodig die de afgelopen jaren niet zijn gedaan. We moeten zowel investeren in vervanging als anticiperen op de toekomst met betrekking tot klimaatverandering,” aldus de president.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: 'Waterdruk in probleemgebieden moet onmiddellijk worden verhoogd'