maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi vraagt SER advies bij opstellen privatiseringsprogramma

lees ook ...

Pearl Playfair leidt gesprekken over mentale gezondheid in N...

In de districtszaal van Nickerie is de langverwachte stakeholdersbijeenkomst plaats, getiteld "Assessment Mentale Gezondheid en Psychosociale Zorg (MHPSS)" gehouden. De bijeenkomst bood een platform v...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Sociaal Economische Raad (SER) advies gevraagd bij het opstellen van een privatiseringsprogramma voor parastatale bedrijven. Dit deed de president vrijdag tijdens het onderhoud met de SER. Het staatshoofd had de delegatie voor de eerste keer op bezoek. De SER is een onafhankelijk adviesorgaan dat als doel heeft de regering te adviseren over het te voeren sociaaleconomisch beleid, aangelegenheden en wettelijke regelingen van sociaaleconomische aard.

Er is daarnaast ook gekeken naar de wetgevingsproducten met de nodige implementatie van sancties. Tijdens de ontmoeting heeft de SER verder enkele structurele zaken besproken met het staatshoofd, zoals het profiel van de SER-leden en het versimpelen van het format voor het aanvragen van advies. Verder is er ook over de beleidsprioriteiten van gedachten gewisseld. President Santokhi sprak over de capaciteitsversterking.

“Er zijn heel veel goede rapporten geschreven over de aanpak om de ontwikkeling van bedrijvigheid te versnellen. De financiën liggen er, dus moet men overgaan tot uitvoeren en goede projectmanagement,” zei president Santokhi. Productie is nodig daar de staat van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet meer mag lenen van particulieren.

De SER geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de regering. In het afgelopen jaar zijn er drie gevraagde adviezen en één ongevraagde advies geboden. Het laatstgenoemde betrof het advies rond de Micro-, Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (MKMO). “Wij hebben gerichte adviezen gegeven met betrekking tot de door de pandemie getroffen ondernemingen die de ruggengraat vormen van de economie,” zei SER-voorzitter Sila Kisoensingh.

De bedoeling is om over twee weken een advies over de gezondheidszorg aan te bieden. “Met de kennis over de brandende vraagstukken komend vanuit de president zullen wij er zijn om te helpen ondersteunen met adviezen”, geeft Kisoensingh aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi vraagt SER advies bij opstellen privatiseringsprogramma