donderdag 25 april 2024
24.4 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
4
(1)

Santokhi vraagt Modi om visumvrij reizen voor Surinamers naar India te regelen

lees ook ...

Nieuw algemeen minimumuurloon van kracht vanaf april 2024

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) herinnert werkgevers eraan dat het nieuwe algemene minimumuurloon, dat vanaf 1 april 2024 is vastgesteld op SRD 49,12, van kracht is. ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 9 januari 2023 een bilateraal gesprek gehad met premier Modi van India. De president heeft aangegeven dat in het kader van de Pravasi Bharatiya Divas conventie een fantastisch moment is gecreëerd om mogelijkheden voor wederzijdse voordelen te bekijken voor beide naties.

Suriname heeft het al mogelijk gemaakt dat mensen van India visum vrij naar Suriname kunnen komen. Omgekeerd moet India het ook voor ons gaan vergemakkelijken, zodat hiermee de relatie wordt geïntensiveerd, maar vooral dat toerisme wordt bevorderd. De president heeft in het gesprek aangegeven dat Suriname vele investeringsmogelijkheden biedt aan India, op het gebied van: landbouw, rijst teelt, veeteelt, onderwijs, olie en gas, hout, gezondheid, technologie.

Tijdens de viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie dit jaar, zal er speciaal aandacht besteed worden aan de culturele banden die Suriname en India sinds de immigratie zijn gesmeed en gereflecteerd. Ook zal tot uiting komen hoe beide naties hebben samengewerkt om begrip, samenwerking, en wederzijds respect te bevorderen.

“Ongeacht de afstand, zijn wij één en niet apart van elkaar, zo ook zullen we samen de komende 25 jaar de mogelijkheden benutten welke India en Suriname samen moeten verkennen”, aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi vraagt Modi om visumvrij reizen voor Surinamers naar India te regelen