vrijdag 31 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi: Vraagstuk wateroverlast behoeft structurele aanpak

lees ook ...

The president’s presentation fell short of what the gr...

Faction leaders in the National Assembly (DNA) said they had higher expectations for President Chan Santokhi's presentation on the development of the rate and the numerous steps he has taken to slow i...

Er moet een structurele aanpak komen voor het vraagstuk van wateroverlast. Dit zei president Chan Santokhi gisteren bij zijn bezoek aan La Beni, te Henar in het district Nickerie. Dit gebied is getroffen door wateroverlast.

Vanwege een breuk in de lekbeteugelingsdam in het Suriname kanaal heeft het gebied, dat enkele tienduizenden hectare omslaat te kampen met wateroverlast. Een ministersteam vertoeft nu in het district om alle details over de situatie te bespreken. “De oplossingen, schade, compensatie, welke maatregelen er nu getroffen zullen worden en in de toekomst om de schade te beperken. Dit gaat elk jaar gebeuren bij hevige regenval.”

De president heeft verder voedselpakketten toegezegd aan de burgers die getroffen zijn. In Coronie, waar burgers getroffen zijn door wateroverlast, zijn er vandaag al pakketten verstrekt. Het staatshoofd heeft de districtscommissaris de instructie gegeven om een goede analyse te maken van de situatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: Vraagstuk wateroverlast behoeft structurele aanpak