woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
3
(2)

Santokhi: Vorige regering was bezig olie te verkopen

lees ook ...

Oud-assembleevoorzitter Simons: “Regering heeft totaal geen ...

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, zegt dat de regering totaal geen plan heeft voor Suriname. Er wordt volgens haar een persoonlijk plan uitgevoerd. Dit zei ze zaterdagavond tijdens de kadermee...

Op persconferentie van de regering heeft president Chandrikapersad Santokhi zojuist gezegd, dat de vorige regering onder leiding van Desi Bouterse bezig was de oliebronnen die Suriname recent heeft ontdekt te verkopen. Daarnaast werden meer overheidseigendommen klaargemaakt voor verkoop. De regering belegt nu een persconferentie waarop zij een algehele evaluatie doet van een jaar na de verkiezingen.

Op 25 mei vorig jaar is Suriname naar de stembus gegaan. De president deed eveneens een beroep op de mensen om de crisis in het land in ogenschouw te nemen voordat zij een oordeel vellen. “Je kan zeggen geen IMF, maar geef ook antwoord op de tweede vraag. Wat dan wel?” aldus Santokhi.

Vicepresident Ronnie Brunswijk noemde vooral de verschillende drinkwater- en elektrificatieprojecten die zijn gerealiseerd. Brunswijk vroeg aan de samenleving om in dialoog te blijven met de regering en ook nog wat geduld te betrachten. Ook over de steeds afnemende koopkracht van de bevolking is gesproken. “In juni komt de verlichting en a no sa de wan panti moni”, zei Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

13 REACTIES

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: Vorige regering was bezig olie te verkopen