vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi viert 75-jarig bestaan VHP: Een mijlpaal van ervaring en leiderschap

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Vandaag markeert een bijzonder en feestelijk moment voor president Chandrikapersad Santokhi, tevens voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), aangezien de partij 75 jaar bestaat. In een felicitatieboodschap benadrukt de president de rijke geschiedenis van de VHP en de cruciale rol die de partij heeft gespeeld in de ontwikkeling van Suriname.

President Santokhi zegt: “Dit jubileum vertegenwoordigt 75 jaar aan ervaring, wijsheid, leiderschap en deskundigheid waarmee wij wezenlijk hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van ons land. Vandaag kijk ik met trots terug op mijn carrière binnen de partij en sta ik stil bij de verdiensten van de VHP onder mijn leiderschap, waarbij we een echte ‘bromtjie djari’ zijn geworden en zichtbaar zijn in alle districten.”

De president benadrukt de historische rol van de VHP, met momenten zoals de betrokkenheid bij de onafhankelijkheid, de Binnenlandse Oorlog, de militaire periode en de huidige leidende rol in het aanpakken van ernstige crises. Hij prijst de veerkracht van de partij: “Ondanks tegenslagen zijn we altijd weer opgekomen. We zijn geen partij van de volgende verkiezing, maar van de volgende generatie. Dat is de standvastigheid van de VHP.”

Uit solidariteit met het volk is er geen grootschalig feest, maar wel een dankdienst voor de Schepper en de leden van de VHP. President Santokhi benadrukt dat de VHP doorgaat en roept op tot het waarborgen van de verdiensten van de partij. Hij wijst op de lopende uitdagingen en pleit voor verantwoord gebruik van olie en gas.

Zijn wens is dat de VHP het land naar hogere hoogten zal brengen met stabiliteit, productiviteit, een sterke rechtsstaat, goede veiligheid, huisvesting voor iedereen, betaalbaar voedsel en zekerheid op grond. Hij sluit af met de woorden: “Samen blijven we bouwen en werken aan een prachtige toekomst.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi viert 75-jarig bestaan VHP: Een mijlpaal van ervaring en leiderschap