maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi: “Viering 65ste verjaardag kost ruim srd 1,1 miljoen”

lees ook ...

Mike Noersalim: “Tijd voor een vrouwelijke president i...

De voormalig minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de politieke organisatie HVB, Mike Noersalim, vindt dat vrouwen ook de kans moeten krijgen om president van Suriname te worden. Deze uits...

De viering van de 65ste verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi op het kabinet heeft ruim SRD 1,1 miljoen gekost. Dit maakte de president bekend tijdens een regeringspersconferentie. De verjaardag werd op het Kabinet van de President gevierd met kindertehuizen, bejaardentehuizen, het diplomatieke korps, genodigden en het personeel.

“Er was een programma en consumptiegedeelte. Hiervoor zijn twee goedgekeurde raadsvoorstellen geweest, waarbij zaken specifiek zijn onderbouwd. Het gaat om een raadsvoorstel van SRD 582.000 en een van SRD 551.000,” aldus de president.

De eigenlijke verjaardag van de president werd gevierd aan de Rooslaan in Lelydorp. “Daar was het hele volk uitgenodigd. Dat feest is privé betaald, samen met enkele ondersteuners. Er waren ruim 10.000 mensen aanwezig op het feest en ze hebben een goede ontvangst gekregen,” merkte Santokhi op.

Donderdag beweerde DNA-lid Melvin Bouva van de NDP in De Nationale Assemblee (DNA) dat het feest van de president SRD 3,3 miljoen had gekost. Hij presenteerde ook een raadsvoorstel. “Dat in de DNA was een hele show. Wat gepresenteerd is, betrof geen officieel raadsvoorstel. Dat voorstel was officieel nooit goedgekeurd. Er wordt een hele show gegeven, maar niemand vraagt de president wat waar is. Is men soms bewust bezig?” vroeg hij zich af.

Volgens het staatshoofd was op het voorstel dat Bouva presenteerde ook aangegeven wat ongeldig was of waartegen men bezwaar had. “In het parlement heeft men gewoon nonsense verteld.”

De president zal met een team van juristen onderzoeken of personen zomaar kunnen worden beschuldigd in DNA en of het instituut van DNA kan worden gebruikt om immuniteit te verkrijgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “Viering 65ste verjaardag kost ruim srd 1,1 miljoen”