vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi verwelkomt internationale investeerders

lees ook ...

President Santokhi ontvangt Braziliaanse minister voor vieri...

Ter gelegenheid van de 48e viering van de Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname bracht de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira, een officieel bezoek aan het la...

Op 21 oktober 2023 ontving president Chandrikapersad Santokhi een delegatie van internationale ondernemers van de North American Investor Group op het Kabinet van de President. Eerder had het staatshoofd verkennende gesprekken gevoerd tijdens zijn werkbezoek aan New York in de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens deze vervolgontmoeting werden voorstellen gepresenteerd met betrekking tot investeringen in Suriname.

Er was interesse in de Surinaamse voedselindustrie, constructie en meubelbouw, landbouw, makelaardij en infrastructuurontwikkeling. President Santokhi benadrukte dat Suriname gereed staat voor investeringen en dat er de afgelopen tijd hard is gewerkt om dit te bewerkstelligen. Ondanks aanzienlijke uitdagingen en externe crises in de afgelopen drie jaar, voldoet Suriname opnieuw aan internationaal erkende financieel-economische normen.

Om investeringen in het land te bevorderen, is er een gunstig investeringsklimaat gecreëerd en zijn de juiste randvoorwaarden vastgesteld. Daarnaast behoort Suriname tot de drie landen ter wereld die koolstofnegatief zijn, met een zeer lage ontbossingsgraad. Hij benadrukte ook dat zowel Suriname als Guyana, als nieuwkomers in de olie- en gassector, dezelfde kansen moeten krijgen om hun natuurlijke hulpbronnen te ontwikkelen. President Santokhi riep investeerders op niet te wachten tot 2028, maar zo snel mogelijk in te spelen op de mogelijkheden.

De delegatie omvatte onder andere Ruben Luna, CEO van de Luna Group productie- en farmaceutische bedrijven, Heinz Siegfried, CEO van Cibao Meat Products, en Kamal Akhtaruzzaman, CEO van Akhtar Group, die zich richt op de meubelindustrie. Abul Hossain, president van de North American Investor Group, bedankte de president voor de ontvangst en de geboden ondersteuning in de afgelopen tijd. Hij benadrukte dat de investeringsgroep klaar staat om in te spelen op het potentieel van Suriname en heeft daarvoor enkele sectoren geïdentificeerd, met name de voedsel- en productie-, handels- en constructiesectoren.

Verder presenteerde de Indiase Sasa Group onder leiding van directeur Abdul Khaleel haar plannen voor de eerste Carbon Bank ter wereld in Suriname. De investeringsgroep is enthousiast over de unieke mogelijkheden in Suriname. Binnenkort zullen de voorstellen worden gepresenteerd aan de desbetreffende instanties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi verwelkomt internationale investeerders