zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi: “Verbroedering en eenheid behouden in belang welzijn natie”

lees ook ...

Ministry of the Interior swears in Spanish interpreter

Marciano Edgar Armaketo has been sworn in as an interpreter and translator from Spanish to Dutch and vice versa at the Ministry of the Interior (BiZa) by director Mohamad Nasier Eskak. Viewed from the...

Het is vandaag, 21 september, de herdenking van drie markante dagen; de Nationale Dag van Verbroedering en Eenheid, de 105de geboortedag van de legendarische VHP-leider wijlen Jagernath Lachmon en de Internationale Dag van Vrede. “Ik spreek op deze speciale dag de hoop uit, dat verbroedering en de eenheid, behouden zullen worden in belang van het welzijn van onze natie,” zegt president Chan Santokhi, die momenteel in New York vertoeft.

De president zegt dat om deze drie markante dagen te gedenken, hij zondag drie spelden in ontvangst heeft genomen, die dit uitdragen. “Vandaag zal ik de speld van Verbroedering en Eenheid bij de vergadering van de Verenigde Naties ophebben,” zegt hij.

Volgens Santokhi kan wijlen VHP-voorzitter gerust in een adem genoemd worden met verbroedering, eenheid en vrede. “Het is daarom de plicht om deze verbroedering, vrede en de eenheidsgedachte van VHP-leider Lachmon voort te zetten. Zijn leiderschap heeft ons land van grote onrusten bespaard bij de coup van 1980 en de militaire dictatuur die hierna volgde,” zegt de president.

Lachmon heeft zijn sporen in de politiek verdiend. Hij was de man die gestreden heeft voor verbroedering en eenheid en vanuit die filosofie gehandeld. “Ondanks de racistische opmerkingen van de afgelopen dagen in zowel Nederland als Suriname zal ik het gedachte goed van wijlen VHP-voorzitter Jagernath Lachmon, blijven propageren. Ik ga me niet laten afleiden door de negativiteit van een kleine groep mensen,” stelt de regeringsleider.

Vandaag de dag, staan we allemaal voor enorme uitdagingen, wetende dat die niet door ons zijn veroorzaakt. Het land heeft enorme potentie, maar deze potentie kan slechts door middel van gezamenlijke inspanning en in eenheid benut worden, om de natie als geheel te ontwikkelen.

Onderlinge strijd en verdeeldheid zal niemand ten goede komen en het land zal niet bloeien, dus ook de bevolking zal niet vooruitkomen. Nu is het tijd voor solidariteit, eenheid, broederschap en internationale samenwerking, zegt president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “Verbroedering en eenheid behouden in belang welzijn natie”