dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi terug van de achtste Caricom Cuba summit

lees ook ...

Bouterse: “De situatie in Suriname maakt je depressief”

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdagavond tijdens een kadermeeting van zijn partij flink uitgehaald naar de regering-Santokhi. Dat het niet goed gaat in het land heeft hij benadrukt in zijn toe...

President Chandrikapersad Santokhi is donderdagabond teruggekeerd van het bijwonen van de achtste editie van de Caricom-Cuba Summit. In zijn rol als Caricom-voorzitter heeft hij de summit geopend en stilgestaan bij het 50-jarig bestaan van de Caricom-Cuba relatie. Volgens de Caricom-voorzitter is het partnerschap constant gebleven ondanks de steeds veranderende politieke, sociale, economische en ecologische contexten.

De summit wordt gezien als een succes daar de top erin geslaagd is een declaratie aan te nemen, een politieke commitment.
De regeringsleiders van de Caricom zijn solidair met Cuba en zien het land als een cruciale partner om vraagstukken in de regio op te lossen.

Afgesproken is dat er de komende periode enorm veel activiteiten ontplooid zullen worden in de relatie met Cuba. De Caricom-voorzitter gaf aan dat Caricom en Cuba de samenwerkingsgebieden zullen uitbreiden. De bestaande samenwerking zal verder worden geïntensiveerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi terug van de achtste Caricom Cuba summit