donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
3.3
(3)

Santokhi: “Suriname wordt thans wereldwijd gerespecteerd”

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

“Het is een taak voor de gehele natie om de toekomst van ons mooi Suriname mede te helpen bepalen.” Woorden van president Chandrikapersad Santokhi in zijn rede tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Verenging van Economisten in Suriname (VES) in het auditorium van Assuria Hermitage High Rise.

Santokhi benadrukte dat er op geopolitiek niveau geen vertrouwen meer was in Suriname. “Er was geen vertrouwen in de Republiek Suriname, internationaal en regionaal. We hebben dat met de hoogste prioriteit aangepakt, op een deskundige wijze, met daadkracht en succes,” zei hij.

Volgens de president is het officieel bezoek van president Jair Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië het bewijs, dat Suriname thans wereldwijd wordt gerespecteerd. Verder benadrukte hij dat onze samenleving en ook ons politiek-bestuurlijk systeem moeten veranderen. Er zijn zorgvuldige en noodzakelijke aanpassingen nodig in ons politiek bestel.

“De wereld gaat door een transformatieproces. Wereldwijd, bereiden overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zich hierop. Ook wij zullen die transformatie moeten maken,” accentueerde de president. Volgens hem is er geen dan om moeilijke beslissingen te nemen.

Om het transformatieproces te begeleiden en uit te voeren is er een transformatie team nodig. “Een team dat in staat is onbaatzuchtig, met kennis en strategisch inzicht te werken, aan een plan voor de toekomst,” benadrukte de regeringsleider. Hij heeft daarom besloten een Nationale Commissie Vision 2060 op te zetten. Deze week nog zullen de uitnodigingen voor representatie naar de gehele samenleving worden verstuurd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “Suriname wordt thans wereldwijd gerespecteerd”