woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4.5
(2)

Santokhi: “Surinaamse economie op de goede weg om weer gezond te worden”

lees ook ...

Regering scherpt aanpak criminaliteit aan na bijeenkomst pre...

Met de recente toename van criminaliteit in Suriname heeft de regering vastberadenheid getoond om actie te ondernemen. President Santokhi heeft een bijeenkomst gehouden met verschillende overheidsfunc...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblee gesproken over de koersontwikkeling en de financieel-economische hervormingen die nodig waren om de Surinaamse economie te transformeren. De president benadrukte dat bij zijn aantreden in juli 2020 sprake was van een ontwrichte economie, met onder andere een lege staatskas, stagnerende exporten en een reëel begrotingstekort buiten de acceptabele proporties.

Santokhi gaf aan dat de regering sindsdien bijzonder veel werk heeft verricht om de economie te stabiliseren en dat de begroting nu beter gebalanceerd is, met een internationaal acceptabel tekort. Ook wees hij op de toename van de deviezenreserve als positief aspect, maar benadrukte hij dat deze reserve nog niet optimaal kan worden ingezet vanwege reserveringen voor aangegane schulden uit het verleden.

De president stelde verder dat de schuldpositie van Suriname significant is verlaagd en dat het imago van het land wereldwijd is verbeterd. Hij wees op het Herstelprogramma dat werd ingezet, waarin zowel aandacht werd besteed aan economische stabilisatie als aan sociaal beleid en sociale opvang. Zo is er in de begroting van dit jaar SRD 14,5 miljard opgebracht voor subsidies en uitkeringen.

Santokhi sloot af door te benadrukken dat de regering in staat is om maandelijks aan haar nationale verplichtingen te voldoen en dat de Surinaamse economie op de goede weg is om weer gezond te worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: "Surinaamse economie op de goede weg om weer gezond te worden"