woensdag 27 september 2023
27.2 C
Paramaribo
13.3 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi steunt duurzame ontwikkeling met plantenkassen en composteringsfaciliteit

lees ook ...

South Korea and Suriname desire to strengthen their connecti...

At the UN General Assembly in New York, President Chan Santokhi met with his South Korean colleague Yoon Suk-Yeol. The president of South Korea also mentioned that his nation has proposed the ancient ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn steun uitgesproken voor de duurzame ontwikkeling bij het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname. Onder leiding van waarnemend directeur Inder Gangabisoensingh gaat OGA haar bijdrage leveren aan duurzaamheid door de upgrading van drie plantenkassen en de oprichting van een eigen composteringsfaciliteit op het terrein aan de Kernkampweg.

Deze inspanningen zijn gericht op een duurzame bijdrage aan de staatskas en het verder commercialiseren van plantmateriaal. Het initiatief werd gepresenteerd tijdens de Cook-out en Opendag Plantenverkoop op vrijdag 28 juli 2023 op het OGA-hoofdkwartier, waar ook ministers Ori en Nurmohamed aanwezig waren.

Volgens Gangabisoensingh is het doel van de nog op te zetten composteringsfaciliteiten niet alleen om het directoraat zelfvoorzienend te maken, maar ook om bij te dragen aan de inkomsten. De komende maanden wordt participatie van alle afdelingen in de districten verwacht om van OGA een van de grootste compostproducenten in Suriname te maken. Het directoraat werkt ook aan een structurele oplossing voor de ‘waste management’ problematiek en roept de totale bevolking op om zorgvuldig om te gaan met het milieu, omdat het ons toekomstig lot bepaalt.

Minister Riad Nurmohamed van OW toonde zich zeer verheugd over de initiatieven van OGA. Hij benadrukte dat het ministerie, naast bruggenbouw, wegenaanleg en schoonmaakwerkzaamheden, ook sociaal verantwoordelijkheid op zich neemt. De interne veranderingen en facelift van OW hebben ertoe geleid dat het ministerie zichtbaarder is geworden in elk district, waar het op verschillende vlakken actief is en diensten verleent. De minister blijft de verzelfstandiging van de OW-diensten en samenwerking met andere ministeries ondersteunen.

President Santokhi feliciteerde OGA met het initiatief en motiveerde het personeel om zich in te blijven zetten voor een groenere samenleving. Hij gelooft dat eenieder zijn eigen omgeving kan vergroenen en het project sluit goed aan bij het ‘Prani Yu Dyari-project’ van de regering, dat burgers aanmoedigt om te planten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi steunt duurzame ontwikkeling met plantenkassen en composteringsfaciliteit