zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi stelt team in om Politiebond te informeren over ontslag hoofdinspecteurs

lees ook ...

Cashpoint geldautomaten frustreren burgers

Men ervaart steeds meer frustraties bij het gebruik van de pinautomaten van Cashpoint en klachten hebben de redactie van GFC bereikt. Pasjes worden ingeslikt of er worden verzoeken gedaan om een ander...

Een door president Chandrikapersad Santokhi ingesteld team moet in onderhandeling treden met de Surinaamse Politiebond (SPB). Het staatshoofd heeft donderdagavond een overleg gehad met de SPB naar aanleiding van de acties op 8 november. De werkneerlegging is het gevolg geweest van het ontslaan van de hoofdinspecteurs Raoul Hellings en Sergio Gentle.

Het door de president ingesteld team moet de bond informeren over de beweegredenen voor het ontslag van de twee toppolitiefunctionarissen.
Volgens Gerold Sewcharan, advocaat van de staat, wenste de SPB van de zijde van de staat geïnformeerd te worden over de argumenten voor het ontslaan van de hoofdinspecteurs.

“De bond heeft aangegeven, dat de resoluties en ontslagbeschikkingen, op ondeugdelijke gronden zijn gebaseerd én dat de informatie die gebruikt is om de heren te ontslaan niet klopt. De bond vroeg om het bewijs waaruit blijkt dat de aanleidingen tot ontslag op waarheid berusten”, stelt Sewcharan.

Het team van president Santokhi zal de SPB van de opgevraagde informatie voorzien.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi stelt team in om Politiebond te informeren over ontslag hoofdinspecteurs