zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi stelt presidentiële groep in voor benutting bauxietreserves West-Suriname

lees ook ...

President Santokhi zet zich in voor uitbreiding van sportfac...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de noodzaak benadrukt om gebieden in het land te voorzien van voldoende sportfaciliteiten, en heeft daarom op dinsdag 21 mei 2024 de sportcommissie bijeengeroe...

President Chandrikapersad Santokhi, heeft op 8 augustus een speciale commissie opgericht met als doel investeringen te bevorderen voor de ontwikkeling van de Bakhuis bauxietreserves in West-Suriname. De commissie zal zich toeleggen op het optimaal benutten van deze reserves en is samengesteld voor een periode van 9 maanden.

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen, Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening en Milieu, evenals gespecialiseerde experts. Amrish Lachman, de voorzitter van de commissie, benadrukt dat er een strategie zal worden uitgestippeld om investeerders aan te trekken die de maximale waarde uit deze reserves kunnen halen.

Het ministerie van Openbare Werken heeft zitting in de commissie vanwege hun ervaring met het aantrekken van internationale partners voor grootschalige infrastructuurprojecten. Het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu leidt het clusterteam van ministers dat betrokken is bij de stuurgroep Alcoa-Suralco.

“De tijd is beperkt en er ligt veel werk voor ons”, aldus Lachman. Hij voegt eraan toe dat hoewel er al aanzienlijke informatie beschikbaar is, zoals recente onderzoeken door Billiton in 2006-2007, de omstandigheden zijn veranderd. Lachman benadrukt dat de huidige regering streeft naar het behoud van Suriname’s koolstofnegatieve status en dat dit aspect zal worden meegenomen bij het opstellen van een evenwichtig concept voor potentiële investeerders.

De gespecialiseerde experts in de commissie zijn verheugd dat hun kennis en ervaring worden ingezet en gewaardeerd. Ze erkennen echter dat ze voor een uitdagende taak staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi stelt presidentiële groep in voor benutting bauxietreserves West-Suriname