woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(2)

Santokhi roept op tot levend houden herinnering mijnrampslachtoffers Matawai

lees ook ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een emotionele oproep gedaan om de herinnering aan de slachtoffers van de mijnramp in Matawai levend te houden. Tijdens de staatsbegrafenis op woensdag 6 december herdacht het staatshoofd de 15 jonge mannen die op maandag 20 november omkwamen bij de ramp in Kamp 21 Pasi.

Santokhi benadrukte de zware momenten van het definitieve afscheid en sprak over het belang van het koesteren van de herinneringen aan de overledenen. Hoewel de pijn van hun plotselinge vertrek ondraaglijk lijkt, benadrukte President Santokhi dat troost gevonden kan worden in het feit dat de herinnering aan de slachtoffers nooit zal vervagen.

Hij riep op om hun liefde en licht in het hart te bewaren en hun nagedachtenis te eren door de beste versie van onszelf te zijn. Terwijl er wordt gerouwd om het verlies, benadrukte hij ook het belang van het vieren van het leven, de liefde en het licht dat de mannen in de wereld brachten.

President Santokhi drong er bij de samenleving op aan om het licht van de overledenen te blijven dragen, paden te verlichten en liefde en vriendelijkheid te verspreiden zoals zij deden. Hij bedankte de overledenen voor de manier waarop ze het leven van hun naasten hebben verrijkt, ondanks dat ze slechts een half leven gegund was door de Almachtige.

De nabestaanden van de Matawairamp. Foto: CDS

Ondanks het gevoel van bedrog vanwege hun vroegtijdige vertrek, benadrukte hij dat dankbaarheid moet worden gevoeld voor de tijd die ze op aarde hebben doorgebracht. President Santokhi verzekerde dat de regering er alles aan heeft gedaan om de nabestaanden bij te staan in het rouwproces en de begrafenis.

Psychosociale hulp zal beschikbaar blijven, en de regering zal in contact blijven met de nabestaanden om besluiten te nemen over de tweede fase van het proces. De president verklaarde dat de dag van 20 november 2023 niet snel vergeten zal worden, aangezien het een tragedie betreft die jonge mannen – zonen, vaders, broers, ooms en neven – in de bloei van hun leven heeft weggerukt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi roept op tot levend houden herinnering mijnrampslachtoffers Matawai