woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi richt aandacht op klimaatverandering tijdens VN Algemene Vergadering

lees ook ...

Suriname is een politieke partij rijker: ABOP-PL

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), maakte de oprichting van een nieuwe politieke partij bekend: ABOP-PL. Tijdens een persconferentie onthulde hij dat de Algemene Bevrijdings- en ...

President Chandrikapersad Santokhi is aangekomen in New York om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Naast zijn betrokkenheid bij de VN-vergadering heeft hij een druk schema met bilaterale ontmoetingen en besprekingen over handels- en investeringsmogelijkheden. Op 17 september arriveerde het staatshoofd in de Verenigde Staten van Amerika, na een succesvolle G77+China Summit in Havana, Cuba, die werd afgesloten met een gezamenlijke verklaring.

Direct na zijn aankomst gaf de president een presentatie over investeringsmogelijkheden in Suriname aan een groep van meer dan 60 zakenlieden van Surinaamse afkomst in New York. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN zal de nadruk vooral liggen op de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

In zijn traditionele toespraak voor de VN-vergadering zal president Santokhi zich met name richten op klimaatverandering en nieuwe financieringsmechanismen bespreken. Daarnaast zal het staatshoofd spreken op verschillende topontmoetingen, waaronder de SDG Summit. Ook zal hij deelnemen aan een bespreking over de situatie in Haïti, voorgezeten door de Canadese premier Justin Trudeau.

Verder staan ontmoetingen met de presidenten van Servië en Zuid-Korea op de agenda. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), zal bilaterale gesprekken voeren met collega’s uit onder andere Guyana, Panama, Bhutan, Zuid-Korea, Saudi Arabië, Polen en Nederland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi richt aandacht op klimaatverandering tijdens VN Algemene Vergadering