donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
3
(3)

Santokhi reageert op aankomende gevangenisstraf voor oud-president Bouterse

lees ook ...

TotalEnergies overweegt uitstel van eerste olie-ontwikkeling...

Tijdens een recente winstconferentie over het vierde kwartaal van 2023, heeft de Chief Executive Officer van TotalEnergies, Patrick Pouyanne, aangegeven dat het uitstellen van de eerste olie-ontwikkel...

Tijdens een interview met Nieuwsuur heeft president Chandrikapersad Santokhi aangegeven, dat het onvermijdelijk is dat oud-president Desi Bouterse binnenkort zijn straf zal uitzitten voor zijn rol bij de Decembermoorden in 1982. In het gesprek benadrukte de president het cruciale belang van het volgen van de wetten van het land en het respecteren van de rechtelijke uitspraken.

Hoewel er op dit moment nog geen onmiddellijke gevangenneming heeft plaatsgevonden, hoopt de president op een spoedige uitvoering van het vonnis door het Openbaar Ministerie. Hij onderstreepte dat er een vonnis is en dat dit vonnis moet worden uitgevoerd. Bouterse heeft de mogelijkheid om binnen acht dagen na de uitspraak gratie aan te vragen, maar de beoordeling van het gratieverzoek is voorbehouden aan de president zelf.

In het interview sprak de president zijn vertrouwen uit in het juridische proces en benadrukte hij dat de wetten van het land voor iedereen gelden. Terwijl het land zich nu richt op de toekomst, in de hoop op gerechtigheid en verzoening, wacht men op het eventuele gratieverzoek. De president uitte het geloof dat Bouterse het land niet zal proberen te ontvluchten, en hij benadrukte de kracht van de Surinaamse democratische rechtsstaat.

Santokhi beschouwt de definitieve veroordeling van Bouterse als een historische mijlpaal en een bevestiging van de veerkracht van de Surinaamse democratische rechtstaat. Met de afronding van de juridische procedure, die jaren heeft geduurd, sluit Suriname een pijnlijk hoofdstuk af in zijn geschiedenis en kijkt het naar een toekomst van gerechtigheid en nationale eenheid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi reageert op aankomende gevangenisstraf voor oud-president Bouterse