maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi: “Puzzel voltooien voor effectieve aanpak om criminele netwerken”

lees ook ...

Ricanaumofo bereikt mijlpaal met geasfalteerde weg

Het rijden naar Ricanaumofo wordt binnenkort een stuk aangenamer, aangezien de weg momenteel geasfalteerd wordt. Op zaterdag 24 februari 2024 vond de eerste oplevering van het geasfalteerde weggedeelt...

Er is volgens president Chandrikapersad Santokhi een nieuw tijdperk is aangebroken in onze kostbare wereld. Dit zei het staatshoofd tijdens de High Level Security Conference. “We kunnen niet stil blijven zitten en getuige zijn van de impact van de bedreigingen die op ons pad komen. Met financiële middelen en technische capaciteiten kunnen overheden deze uitdagingen aangaan door middel van strategische samenwerkingen,” zei Santokhi.

De private sector, vakbonden en andere actoren in de samenleving zijn hierbij belangrijke hoofdrolspelers. Deze conferentie bevat delen van de puzzel om verandering te brengen. “Laten wij de hele puzzel vormen door gezamenlijke inspanningen. We hebben ons gecommitteerd aan veel verdragen, conventies en allerlei overeenkomsten, die niets betekenen als we het voordeel van samenwerken niet zien”, accentueert de regeringsleider.

Verder merkte de president op dat elke aanwezige op de conferentie een stukje van de puzzel heeft meegebracht. “Laten we de puzzel voltooien, de criminele netwerken identificeren die onze territoria en regio bedreigen, en een effectieve routekaart ontwerpen om de criminele netwerken effectief aan te pakken”, is de oproep van de president.

Hij benadrukte dat dit gebaseerd moet zijn op een collectieve aanpak en gezamenlijke inspanningen. De regeringsleider dringt er bij de deelnemers op aan om de twee dagen ijverig te werken om de collectieve vastberadenheid te versterken, elkaar waar nodig bij te staan en met concrete initiatieven en acties te komen om de grensoverschrijdende georganiseerde misdaad te bestrijden.

Volgens president Santokhi moeten de wetshandhavingsinstanties van de deelnemende landen en organisaties op een zinvolle manier met elkaar in contact gebracht worden. Hij gaf verder aan dat het van belang is om personeel uit te wisselen, systemen te upgraden en trainingen verzorgen.

“Onze inspanningen van vandaag en morgen zullen uiteindelijk resulteren in een vreedzame zone, met welvaart en duurzame groei, voor onze burgers van vandaag en morgen,” zei de regeringsleider.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “Puzzel voltooien voor effectieve aanpak om criminele netwerken”