Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Santokhi presenteert manier om uit de crisis te geraken

Geplaatst

op

Screenshot 20200918 230647 Youtube

Tijdens de assemblee vergadering gisteren zei President Chandrikapersad Santokhi dat er verschillende oplossingsmodellen zijn om de financiele crisis waarin ons land zich bevind, aan te pakken. De uitgifte van een Staatsobligatie behoort tot één van de mogelijkheden waarvoor er al voorbereidingen zijn getroffen.

De Staatsobligatie zal zorgen voor extra financiële ruimte voor de Staat om aan de maandelijkse lopende verplichtingen te kunnen voldoen. Ook zal door het uitgeven van een Staatsobligatie het teveel aan Surinaams geld dat in de samenleving circuleert, op de korte termijn minder worden, zodat de wisselkoers en prijzen zullen stabiliseren.

De regering is met onder andere het IMF in gesprek gegaan. Financiering om de schuldenlast te verlichten behoort tot de mogelijkheden, maar daar tegenover staat het invoeren van een pakket aan maatregelen dat zwaar op de bevolking zal drukken. Daarom is de regering ook in gesprek gegaan met particuliere financieringsinstellingen zoals investeringsbanken en fondsen waarin vermogende miljardairs hun geld beleggen. Volgens President Santokhi zijn deze instellingen ook toegankelijk voor ons, nu Suriname een regering heeft met internationaal gezag die gebaseerd is op wet en recht. Genoemde instellingen willen op grond hiervan ook graag hun geld in ons land beleggen, tegen veel betere voorwaarden dan die van de huidige leningen. Wel is vanwege COVID-19 veel van dit financieel verkeer stil komen te liggen.

De regering zal uiteraard erop toezien dat er een behoorlijke mate van gepaste zorgvuldigheid in acht wordt genomen bij het aangaan van verbintenissen/leningen. Speciaal hiervoor  zijn er internationale deskundigen in het Financieel Crisis Team opgenomen.

culturu.com

 

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
zaterdag 19 september 2020 17:31

Wat ik hier allemaal lees daar zal Brunswijk het wel duizelig van krijgen.
Zijn er ook mensen die aan Brunswijk kunnen uitleggen wat al die moeilijke woorden betekenen?
Van Bouterse verwacht ik dat zelfs een uitleg niet toereikend is.
Die is nog dommer dan een sinaasappelschil.

Michel
zaterdag 19 september 2020 20:04

Suriname heeft een regering met wet en gezag, meneer de President u bent een voorbeeld hiervan. U vecht voor uw volk. U vecht voor gerechtigheid.
U kunt rekenen op de steun van het volk van Suriname.

Uw parlement, hierin hebben personen plaats genomen die misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd. Ik kan ze zo opnoemen met bewijzen.
Ik wil u en uw parlement niet in verlegenheid brengen.

Verder vraag ik me af of er ooit gerechtigheid komt voor degenen die hieraan heeft geleden.

Er zijn personen die al 34 jaar wachten op gerechtigheid.

Roepia
zaterdag 19 september 2020 22:26

Tijdens de verkiezingscampagne werd door deze zelfde santhoki gezegd dat buitenlandse investeerders en diaspora mensen klaar stonden om te investeren in su. Was dit een leugen van hem om de kiezers te winnen. Waarom al deze drastische maatregelen, lenen en uitgifte staatsobligaties, precies hetzelfde wat die vorige vervloekte regering gedaan heeft dat flikken ze nu al. 20 kg coke opgedoken in het vliegtuig waarmee dat bollywood figuur mee reisde. Waar is het restant gebleven van die 90 kg coke dat Chan toen in beslag had genomen en had laten opslaan bij mathoera aan huis ,tot de dag van heden kunnen… Lees verder »

Theo
dinsdag 22 september 2020 21:04

Nóg meer leningen voor de Surinaamse regering. Ik houd echt mijn hart vast. Wel is het zo dat Santokhi de wind mee heeft want zodra hij president werd was er al gelijk toenadering van Brazilië, Nederland en de VS. Die hadden het de vorige regering best wel moeilijk gemaakt. Hopelijk zal Suriname nooit een Venezuela gaan worden, die hebben echt de ergste crisis van heel Zuid Amerika.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen