donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi praat over traditionele geneeskunde met Chinese vereniging

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag overleg gehad met de ondervoorzitter van de Suriname Chinese Vereniging Zhejiang, Jacky Hu. Er is tijdens de ontmoeting op het Kabinet van de President breedvoerig over diverse onderwerpen van gedachten gewisseld. De traditionele Chinese geneeskunde is een belangrijk onderdeel van dit onderhoud geweest.

De continuïteit van de traditionele Chinese geneeskunde is volgens de ondervoorzitter heel belangrijk. Door een wet hiervoor in place te hebben, kan de Surinaamse gemeenschap kennismaken met de verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn. Daarnaast is er ook gesproken over het verder ontwikkelen van de landbouw. Er zal gekeken worden naar mogelijkheden om in de landbouwsector te investeren door de vereniging.

De vereniging is opgericht in 2003 en bestaat al ruim 19 jaar. Gedurende deze periode heeft zij heel wat sociale projecten uitgevoerd in Suriname. Het ondersteunen met medische hulpmiddelen zoals hand sanitizers en mondkapjes tijdens de Covid-19-pandemie behoort tot een van de meest recente projecten van deze stichting.

Samen met het ministerie van Volksgezondheid heeft de Chinese vereniging ook de nodige ondersteuning gegeven waar nodig. Thans voert zij gesprekken met de verschillende Lions clubs om gezamenlijk sociale projecten uit te voeren in ons land. “Het ligt in de bedoeling op korte termijn deze projecten te realiseren”, zegt Hu.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi praat over traditionele geneeskunde met Chinese vereniging