zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi: “Politieke invloed en achterstanden bij ministerie van GBB aangepakt”

lees ook ...

Samenwerking met Nigeria van belang voor ontwikkeling Surina...

His Royal Majesty King Apostel Chibuzor Chinyere van Abia State, Nigeria, heeft op maandag een ontmoeting gehad met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op het Kabinet van de Vp. De Nigeriaanse koning ...

Op 12 mei 2024 sprak president Chandrikapersad Santokhi in het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ op Radio ABC over het beleid en de prioriteiten van zijn regering. Hij benadrukte de problemen binnen het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), zoals de politieke invloed en de achterstand van meer dan 10.000 grondaanvragen van voor 2018. Er zijn administratieve krachten aangetrokken om deze aanvragen in het systeem op te nemen.

Een speciale unit binnen het kabinet is opgericht om klachten en beroepszaken af te handelen, wat de efficiëntie heeft verbeterd met meer dan 5000 afgehandelde stukken binnen drie maanden. President Santokhi kondigde bilaterale gesprekken aan met alle ministers om beleids- en politieke beslissingen voor het laatste jaar van de regeerperiode te nemen.

Hij benadrukte het belang van macro-economische stabiliteit vertalen naar het micro-niveau en het uitvoeren van projecten die directe voordelen opleveren. Santokhi pleitte voor continuïteit in het beleid en benadrukte dat hoewel wetten kunnen veranderen, er een brede sociale discussie nodig is om te voorkomen dat men terugvalt in oude situaties. Hij riep op tot een mandaat om het werk af te maken en de stabiliteit verder te institutionaliseren.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “Politieke invloed en achterstanden bij ministerie van GBB aangepakt”