woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi: “Politieke dialoog met Nederland wordt voortgezet”

lees ook ...

Staatsolie directeur kondigt vierde SEOGS 2024 aan met optim...

Annand Jagesar, directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname, kondigt met veel enthousiasme de vierde editie van de Suriname Energy, Oil & Gas Summit & Exhibition (SEOGS 2024) aan,...

Om verder inhoud te geven aan de relatie tussen Suriname en Nederland zal de politieke dialoog tussen diverse bewindslieden verder worden voortgezet alsook werkbezoeken op verschillende niveaus worden afgelegd. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi, woensdag, op de residentie van de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, Henk van der Zwan, in verband met Koningsdag.

Het staatshoofd ziet een markante ommekeer in de relatie met Nederland. Vanaf het aantreden van de regering is eraan gewerkt om de betrekkingen te herstellen. “Terwijl wij op het gebied van politiek dialoog de relatie met Nederland verder aanscherpen, zal simultaan ook het gebied business-to-business verder worden ontwikkeld en bevorderd.”

Voor de president is het belangrijk, dat de respectieve private sectoren intensiever de mogelijkheden voor het zakendoen aftasten, zodat ook een bijdrage kan worden geleverd aan het verdere herstel van de Surinaamse economie. Tijdens de bijeenkomst heeft Santokhi de felicitaties uitgesproken aan het adres van koning Willem-Alexander, wiens jaardag aanleiding is tot de viering van Koningsdag.

President Santokhi memoreerde dat tijdens de ontmoeting met koning Willem-Alexander, in september 2021, niet alleen de nadruk is gelegd op de historische banden tussen de beide landen, maar ook het belang is beklemtoond om de hernieuwde te bestendigen. Het staatshoofd legde de nadruk op de gezamenlijke inzet voor behoud van democratie, veiligheid en sociaaleconomische vooruitgang, welke de alliantie tussen de twee landen versterkt alsook de banden tussen de volkeren verdiept.

De regeringsleider is ervan overtuigd dat vanwege de committering van Suriname en Nederland om hun partnerschap naar grotere hoogten te brengen er – mede op basis van de geïdentificeerde samenwerkingsgebieden en de inzet van alle relevante actoren – concrete resultaten geboekt kunnen worden. President Santokhi verwees hierbij naar projecten die reeds uitgevoerd zijn, in uitvoering of in voorbereiding zijn.

Tijdens de bijeenkomst op de ambtelijke residentie waren naast de staf van de Nederlandse ambassade ook assembleevoorzitter Marinus Bee, parlementariërs, leden van de Raad van Ministers, het Corps Diplomatique en vertegenwoordigers van hoge staatsorganen aanwezig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: "Politieke dialoog met Nederland wordt voortgezet"