woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi pleit voor verhoogde handel en investeringen tussen Suriname en Guyana

lees ook ...

Tijdens zijn werkbezoek aan buurland Guyana heeft president Chandrikapersad Santokhi de officiële lancering van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce (SGCC) bijgewoond. In zijn toespraak benadrukte het staatshoofd de noodzaak om de investeringen en handel tussen beide landen te versterken.

De lancering vond plaats op zaterdag 24 februari 2024 in het Pegasus Hotel, waarbij ook ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Stanley Raghoebarsingh van Financiën en Planning aanwezig waren, samen met vertegenwoordigers van de SGCC, diplomaten en ondernemers uit Guyana en Suriname.

President Santokhi benadrukte de grote kansen voor intensieve samenwerking tussen het bedrijfsleven van beide landen en de voordelen die dit met zich meebrengt. Hij wees op de noodzaak voor regeringen om zakendoen te vergemakkelijken door het wegnemen van barrières zoals douaneprocedures, investeringsfaciliteiten en vergunningen. Het staatshoofd benadrukte ook de rol van het bedrijfsleven in het opbouwen van duurzame economieën.

Vishnu Doerga, voorzitter van de SGCC, onderstreepte de noodzaak van samenwerking tussen beide landen om de handel verder te ontwikkelen. Hij beloofde dat de SGCC zich zal blijven inzetten voor het versterken van de economische banden tussen Suriname en Guyana.

Derrick Klaverweide, ondervoorzitter van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce en commercieel directeur van Optiek Ninon, deelde de mening dat samenwerking tussen ondernemers aan beide zijden van de grens aanzienlijke voordelen zal opleveren en moedigde ondernemers aan om te investeren in deze grensoverschrijdende samenwerking.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi pleit voor verhoogde handel en investeringen tussen Suriname en Guyana