maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi plant eerste boom voor nieuw Groenhart park Defensie project

lees ook ...

Ilonka Elmont foundation stimuleert sportprojecten kinderen...

Om de sportrecreatie in Suriname te bevorderen en de bewustwording van sport en recreatie bij de kinderen met beperking bij te brengen, heeft de Ilonka Elmont Foundation een sportdag georganiseerd. ...

Op 27 juni 2024 heeft president Chandrikapersad Santokhi het startsein gegeven voor het ‘Groenhart Park Defensie’ project met de onthulling van een naambord en het planten van de eerste groenhartboom. Dit evenement vond plaats op het terrein van het Agrarisch Bedrijf van het Nationaal Leger te Von Freyburg in het district Saramacca.

Het doel van het park is om uit te groeien tot een toeristische attractie die recreatie en ontspanning biedt voor het publiek en bijdraagt aan educatie en bewustwording bij jongeren over duurzaamheid, kennis van planten en bloemen en de lokale cultuur van Saramacca.

In zijn toespraak benadrukte president Santokhi de symbolische betekenis van het planten van een boom. Hij vergeleek het planten van de groenhartbomen, waarvan toekomstige generaties zullen genieten, met de inspanningen van de huidige regering voor economisch herstel.

“Het defensieapparaat moet net als de groenhartbomen hoog staan en klaar zijn om alle stormen te doorstaan,” aldus Santokhi. Hij beschreef de groenhartboom als een boom die meebeweegt met de seizoenen en zich aanpast aan veranderende omstandigheden, een eigenschap die hij ook verwacht van het leger.

Minister Krishna Mathoera van Defensie gaf aan dat het project aansluit bij de missie van het ministerie om Suriname te beschermen en te ondersteunen. “Met dit project helpen we Suriname te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van milieuvervuiling en klimaatverandering en streven we naar duurzame ontwikkeling en investeringen in de dienstensector,” verklaarde zij. Het project is tevens bedoeld om de civiel-militaire relaties te versterken en wordt uitgevoerd in samenwerking met partners in Saramacca.

De eerste fase van het project zal een jaar duren en omvat het planten van 100 bomen, de aanleg van paden, toiletruimtes, zitbanken, een kantine en een kinderspeeltuin. In de tweede fase wordt het park uitgebreid met omheiningen en bloemen, en in de derde fase wordt het areaal verder vergroot.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi plant eerste boom voor nieuw Groenhart park Defensie project