woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
1
(1)

Santokhi ontvangt verkiezingsresultaten 2020 van CHS

lees ook ...

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootscha...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operati...

De aftredende voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) Eugene Merkus, heeft de resultaten van de algemene vrije en geheime verkiezingen van 2020, aan president Chan Santokhi aangeboden. De overhandiging vond vandaag plaats. De zittingstermijn van het CHS onder leiding van Merkus is per 31 januari 2021 verlopen.

President Santokhi die het verslag in ontvangst nam, bedankte het aftredende CHS voor de werkzaamheden die het bureau in de afgelopen jaren heeft verricht met betrekking tot de verkiezingen. Het staatshoofd zei ook ingenomen te zijn met het feit, dat de nieuwe leden van het Centraal Hoofdstembureau nog de nodige begeleiding van de aftredende voorzitter zullen krijgen. Het document is behalve als hard copy ook digitaal beschikbaar.

Na dit officieel moment werden in de Congreshal de nieuwe leden door president Santokhi beëdigd. Het CHS wordt vanaf heden geleid door Lilawatie Raghoebir. De leden van het CHS worden voor een periode van zes jaar beëdigd.

Een belangrijke taak van het CHS is de registratie van politieke partijen die willen deelnemen aan de verkiezingen. Het CHS maakt ook de datum en wijze van kandidaatstelling bekend. Na de verkiezingen stelt het CHS de uitslag vast en maakt die ook bekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi ontvangt verkiezingsresultaten 2020 van CHS