dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi ontvangt geloofsbrieven ambassadeurs van Thailand en Pakistan

lees ook ...

Project Krin Birti gelanceerd in Saramacca voor schonere omg...

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft het project Krin Birti gelanceerd in het ressort Jarikaba, gelegen in het district Saramacca. Dit initiatief, uitgevoerd in samenwerking m...

De niet-residerende ambassadeurs van de Republiek Pakistan en het Koninkrijk Thailand hebben hun opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. Zij hebben op woensdag 15 maart 2023 hun geloofsbrieven aan het staatshoofd overhandigd. Saksee Phromyothi van Thailand en Ahmad Hussain Dayo van Pakistan werden op het presidentieel paleis ontvangen. Zij zullen zich inzetten voor het intensiveren van de bilaterale banden.

Suriname-Thailand
President Santokhi heeft in een bilateraal onderhoud met de Thaise ambassadeur aangegeven, dat hij ervan overtuigd is dat zijn expertise zal bijdragen aan het versterken van de bestaande banden. Hij merkte ook op dat Suriname vastbesloten is om het partnerschap verder te verbeteren en te promoten, geleid door de principes van gelijkheid, samenwerking en respect.

President Santokhi haalt hierbij aan de vele tastbare resultaten die zijn behaald op het gebied van onder meer handel en investeringen, onderwijs en culinair. Het staatshoofd roept op dat beide landen zich blijven inzetten en pleiten voor oplossingen, gericht op de gemeenschappelijke uitdagingen, waarbij het aspect van multilateralisme, een centrale rol speelt.

Ambassadeur Saksee Phromyothi ziet veel mogelijkheden voor een goede samenwerking met Suriname. Hij geeft aan dat Suriname en Thailand veel gemeen hebben op cultureel en sociaaleconomisch gebied. Zijn eerste indruk over Suriname is bijzonder positief. “Wij zullen bijzonder veel wederzijdse voordelen kunnen halen uit de samenwerking tussen Suriname en Thailand”, aldus de diplomaat.

Suriname-Pakistan
In een korte deliberatie met de Pakistaanse ambassadeur heeft president Santokhi aangegeven, dat beide landen de mogelijkheden zullen onderzoeken om de bilaterale betrekkingen verder te ontwikkelen. Uitwisseling van ervaringen, zou moeten worden onderzocht, in de teelt van rijst.

Ambassadeur Saksee Phromyothi van Pakistan. Foto: CDS

Verder zijn de belangrijke beginselen die internationale betrekkingen beheersen door president Santokhi onderstreept. De regeringsleider hoopt dat de doelstellingen en beginselen van de Verenigde Naties bevordert kunnen worden.

Voor ambassadeur Ahmad Hussain Dayo is het belangrijk om de bilaterale relatie met Suriname en Pakistan verder te versterken. De diplomaat heeft als prioriteit de handel en economie tussen beide landen te bevorderen. Ook zal hij samen met Suriname pleiten voor bescherming van het klimaat.

Bij het gesprek met beide diplomaten heeft president Santokhi gewezen op het belang van samenwerking en solidariteit om mondiale uitdagingen aan te gaan die de mensheid raken, zoals klimaatverandering, terrorisme, ziekten, veiligheid en armoede.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi ontvangt geloofsbrieven ambassadeurs van Thailand en Pakistan