zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
4
(1)

Santokhi ontvangt boeken in verband met 150 jaar Hindoestaanse Immigratie

lees ook ...

Bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices plant 65.000 ...

Op dinsdag 26 september 2023 werd het bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices met veel enthousiasme gelanceerd in het district Coronie. Het bedrijf heeft plannen om in de nabije toekomst maar l...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens het Ápravási Milan festival in het National Indoor Stadium (NIS) boeken ontvangen van Indra Hu-Ramdas en Hardeo Ramadhin. Het festival, georganiseerd door de Organisatie Hindoe Media (OHM), toont op verschillende manieren culturele en artistieke uitingen in het kader van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie.

President Santokhi is zeer verheugd met de ontvangen werken. Kinderboekenschrijfster Indra Hu-Ramdas wil met haar boek “Kamal Ke Phul – De Lotusbloem,” dat gebaseerd is op een verhaal dat ze van haar overgrootmoeder heeft geleerd, jongeren aanmoedigen om te lezen. Het Surinaamse staatshoofd ziet graag dat haar boeken deel uitmaken van het schoolliteratuur. Hij verklaarde: “Voor ons cultuuronderwijs op de lagere school hebben we veel van deze boeken nodig. Ze vertellen ons over onze geschiedenis en hoe we samen verder aan de opbouw van ons land moeten werken.”

Het boek van Hardeo Ramadhin gaat over Hindoestaanse pioniers en beschrijft de ontwikkeling van Hindoestaanse immigranten en hun nakomelingen na 150 jaar. Volgens Ramadhin hebben de inzet van hun voorouders en de mogelijkheid tot onderwijs een belangrijke rol gespeeld. Bij de overhandiging van zijn werk benadrukte hij: “Zonder educatie geen natie.”

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi ontvangt boeken in verband met 150 jaar Hindoestaanse Immigratie