dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi ondersteunt lancering professionele voetbalcompetitie SML in Suriname

lees ook ...

Minister Nurmohamed inspecteert voortgang BSW-projecten tijd...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft een werkbezoek gebracht aan verschillende projecten van het directoraat Bouw- en Stedenbouwkundige Werken (BSW). Deze projecten omvatten voornam...

Op dinsdag 30 januari 2024 hebben vertegenwoordigers van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en de speciaal opgerichte Steering Committee (SC) een belangrijke ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi. Het gespreksonderwerp was de recente ontwikkelingen en de lancering van de Suriname Major League (SML), een nieuwe professionele voetbalcompetitie.

Rolf Verwey, de voorzitter van de SC belast met de herstructurering van voetbal in Suriname, lichtte toe dat de start van de SML een belangrijk moment is voor de sport in het land. Dit project, ondersteund door een vierjarig plan van FIFA en ontwikkeld door Suriname onder leiding van de SVB, markeert de vijfde serieuze poging na eerdere initiatieven in de afgelopen decennia.

Verwey prees de inspanningen uit het verleden en benadrukte de huidige sterke betrokkenheid van clubs, spelers en stakeholders, resulterend in de steun van FIFA. De competitie, die op 23 februari van start gaat, belooft nieuwe kansen voor voetbal in Suriname. Verwey benadrukte het belang van professionalisering om het unieke voetbaltalent van Suriname tot zijn recht te laten komen.

President Santokhi erkende het rijke voetbaltalent in het land en de mogelijkheden voor de ontwikkeling van voetbalacademies en -scholen. Hij gaf aan open te staan voor concrete voorstellen en benadrukte het belang van duurzame ontwikkeling voor de Surinaamse voetbaltoekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi ondersteunt lancering professionele voetbalcompetitie SML in Suriname