donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Santokhi: Oil and gas seminar moet basis vormen voor samenwerkingen en investeringen

lees ook ...

Miskin is adamant about giving custom allowances

An agreement has been reached with the Negotiation Team with respect to various unions and the negotiations body of the Government that some government servant allowances will be raised. This relates ...

Het tweede Energy, Oil and Gas seminar is maandag geopend door president Chandrikapersad Santokhi. Aan dit seminar nemen ongeveer 80 bedrijven deel en zijn er bijna 4000 participanten. Dit seminar is ook virtueel te volgen. De Guyanese president Irfaan Ali en vele andere notabelen waren aanwezig bij de opening.

Santokhi gaf tijdens zijn toesprak aan, dat dit seminar de basis moet gaan vormen van verschillende samenwerkingen en investeringen, die Suriname, maar meer nog het Surinaams volk en de generaties die volgen, een beter bestaan moet gaan bieden. Er moet overeenstemming worden bereikt over gezamenlijke doelen en gecoördineerde acties.

Volgens het staatshoofd hebben vele mondiale ontwikkelingen nadelige invloed gehad op economisch gebied, hij noemde daarbij onder andere, de Covid-19-pandemie, de oorlog in Oekraïne en klimaatsverandering. Energie kan worden gezien als een hulpmiddel voor vele zaken, zoals voor vreedzame en duurzame economie, als een katalysator voor het vergemakkelijken van wereldwijde voedselzekerheid en als brandstof om over te gaan naar een groene economie.

Het lint wordt doorgeknipt door president Santokhi en zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali. Foto Kabinet van de President

Ook heeft de president zich sterk gemaakt voor de opbrengsten uit de olie- en gassector, dat deze ten goede komen van het volk van Suriname, maar ook voor de transitie naar een groene economie met groene stroom. Santokhi riep investeerders op om te komen naar Suriname en deel uit te maken van de olie- gas industrie, maar hij riep ook zijn Carbische broeders en zusters op, zich te registreren bij de Kamer van Koophandel om zodoende samen te werken aan een nieuwe en gezonde wereld.

Het seminar wordt gehouden in hotel Torarica en duurt tot 30 juni.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: Oil and gas seminar moet basis vormen voor samenwerkingen en investeringen