woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi nodigt zakenlui Dubai uit om te investeren in Suriname

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

In Dubai waar president Chandrikapersad Santokhi momenteel met een delegatie Suriname vertegenwoordigt op Expo 2020, heeft hij zakenlui uitgenodigd om te investeren in Suriname. “Ik nodig jullie allemaal uit om mijn prachtig land Suriname te bezoeken en met eigen ogen de investeringsmogelijkheden te zien, een bedrijf op te zetten en samen te werken met lokale ondernemers.”

Hij sprak de zakenlui toe in de Al Bader Ballroom van het Shangri-La Hotel tijdens een business diner. Dit diner is speciaal door de CEO Clubs Network Worldwide aangeboden en is onderdeel van Surinames deelname aan de Expo 2020. Het staatshoofd heeft vanaf het begin van zijn bezoek aan Dubai aangegeven dat Suriname op zoek is naar investeerders die bereid zijn om met Suriname in zee te gaan, niet alleen als alles op zijn plaats is.

“Uw onmiddellijke bereidheid om met ons samen te werken, zal een lang loyaliteitsleven hebben. Suriname, gelooft in een sterke samenwerking met de Verenigde Arabische Emiraten, en ik ben ervan overtuigd, dat als we allebei in dezelfde richting kijken, we waardevolle partners kunnen zijn, in het voordeel van onze beide volkeren”, hield de regeringsleider zijn gehoor voor.

De president feliciteerde de leiders van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) met wat ze hebben bereikt en wat ze aan de wereld hebben laten zien. Gedurende de expo kan Suriname veel inspiratie putten uit de sterke leiderschap van de UAE. “We besloten deel te nemen aan de Wereld Expo 2020 in Dubai, omdat we de overtuiging hebben, dat alles mogelijk is met goede bedoelingen en met een sterk, visionair en toegewijd leiderschap”, stelde Santokhi. Dubai heeft dit krachtig leiderschap bewezen.

Het staatshoofd gaf een sterke oproep aan het Emirati-bedrijfsleven om te investeren in de aanleg van wegeninfrastructuur, bruggen, huizen, kustbases en containerhavens. Hij is verheugd om Dubai Port World als een havenexploitant te hebben, en kijkt uit om met hen verder samen te werken bij het uitbreiden van activiteiten en andere diensten.

“We zoeken ook naar investeringen in onze olie- en gassector en de bijbehorende infrastructuur die moet worden ontwikkeld. Investeringen in energieopwekking, met name groene energieoplossingen, zijn ook belangrijk voor ons. Op het gebied van agro-industrie en visserij zijn er enorme kansen, ook in mijnbouw en bosbouw”, zei Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi nodigt zakenlui Dubai uit om te investeren in Suriname