dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi laat kinderen met beperking verwennen

lees ook ...

Voorzitter Pensioenraad pleit voor automatische indexering v...

Marius Karioredjo, voorzitter van de Pensioenraad, benadrukt de noodzaak van automatische indexering van pensioenen, aangezien het huidige minimum pensioen van SRD 1350 per maand op basis van het mini...

Voor 150 kinderen met een beperking was het zaterdag een leuke dag. Zij zijn in verband met de herdenking de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking door president Chandrikapersad Santokhi verwend, De president bracht een leuke door met kinderen met een beperking. 150 pupillen van diverse opvanginstellingen zijn door initiatiefnemers Peter Lau, directeur South Square Plaza en Bianca Graskamp, voorzitter van de Stichting B’Art, Culture & Sport Empowerment op zaterdag 3 december in de bloemetjes gezet.

Tussen de kinderen waren er ook enkele volwassenen met een beperking aanwezig. Jaarlijks wordt er door de initiatiefnemers aandacht aan kinderen met een beperking geschonken. “Het is bijzonder waardevol dat de president ondanks een drukke agenda tijd vrij maakt voor de kinderen. Wij willen deze kinderen laten zien dat zij geliefd zijn”, geeft Graskamp aan.

Lau heeft benadrukt dat de activiteit met veel liefde is georganiseerd. De initiatiefnemers hebben minister Bronto Somohardjo die ook aanwezig was bedankt. Dit omdat het ministerie van Binnenlandse Zaken mensen met een beperking een eerlijke kans geeft om deel te nemen aan het arbeidsproces.

“Deze dag staat geheel in het teken van de mens met een beperking en van aandacht geven aan elkaar”, stelde de president. Het staatshoofd heeft in zijn toespraak aangegeven, dat ook dienstverleners en aannemers die bijvoorbeeld kantoren bouwen rekening moeten houden met de mens met een beperking. De meest gebouwen in Suriname zijn niet rolstoelvriendelijk.

“Er moet geen onderscheid worden gemaakt, maar ze moeten wel ondersteund worden en alle hulp krijgen van diegenen die het kunnen bieden”, aldus de president. Een beperking mag geen belemmering zijn voor mensen met een beperking om in het leven verder te gaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi laat kinderen met beperking verwennen