maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi kondigt digitale verandering aan bij CBB”

lees ook ...

Suriname en VN ondertekenen Country Implementation Plan voor...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op 20 juni het ‘United Nations Suriname Annual Results Report 2023’ ontvangen van Joa...

Een bezoek aan het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) staat zelden hoog op het lijstje van aangename ervaringen voor de meeste mensen. President en tevens voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, heeft tijdens een massabijeenkomst van de oranje partij aangekondigd dat binnenkort een bezoek aan het kantoor niet langer nodig zal zijn voor het verkrijgen van een uittreksel of nationaliteitsverklaring. Deze documenten zullen via mobiele kanalen beschikbaar worden gesteld.

Tijdens de massabijeenkomst op zaterdagavond heeft Santokhi opnieuw de prestaties van zijn regering benadrukt. Maar ondanks de vooruitgang zijn er nog tal van problemen die dringend aandacht behoeven, variërend van hoge prijzen in winkels tot aan grondkwesties. De komende 12 maanden zal er alles aan worden gedaan om zoveel mogelijk van deze zaken op te lossen, waaronder het digitaliseren van bepaalde documenten die voorheen alleen bij het CBB verkrijgbaar waren.

Santokhi heeft opgemerkt dat de situatie bij de CBB-kantoren verre van ideaal is. “Lange wachtrijen en ambtenaren die op eigen tempo werken maken het verkrijgen van een uittreksel of nationaliteitsverklaring een tijdrovende bezigheid,” zei hij. Hij deelde mee dat de E-Gov, de IT-Unit bij het Kabinet van de President, momenteel bezig is met het digitaliseren van overheidsdiensten en dat de resultaten hiervan binnenkort merkbaar zullen zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi kondigt digitale verandering aan bij CBB"