dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
5
(2)

Santokhi: “investeerders aantrekken topprioriteit op Expo 2020 Dubai”

lees ook ...

The cost of buses and boats won’t increase

Due to the increase in fuel prices, the National Transport Company, the Organization of Bus and Boat Holders in Suriname, and the Private Line Bus Holders Organization will all receive subsidies. The ...

Het aantrekken van investeerders is topprioriteit voor Suriname op de Expo 2020 in Dubai. Aan het hoofd van een delegatie is president Chandrikapersad Santokhi donderdag vertrokken. Expo Dubai 2020 is een wereldtentoonstelling waar meer dan 190 landen hun kunst, wetenschap en cultuur gaan uitdragen. Bij de expo worden 25 miljoen bezoekers verwacht. Het paviljoen van Suriname krijgt op dagbasis 250 bezoekers.

“De betrokkenheid van Suriname aan deze expo is strategisch. We gaan ons land uitdragen met onze waardevolle bezittingen, natuurlijke en menselijke hulpbronnen, prachtig klimaat, bos en biodiversiteit om zo serieuze investeerders aan te trekken,” zei Santokhi kort voor vertrek op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Suriname heeft veel geld aan deze wereldexpo geïnvesteerd. Het staatshoofd is van mening dat met deze gemaakte kosten, een veelvoud daarvan terugverdiend zal worden in de vorm van het aantrekken van investeerders. Daarnaast gaat Suriname voor concrete zaken naar Dubai.

Het Surinaamse bedrijfsleven dat ook deelneemt aan de expo, krijgt de ruimte zaken te doen met counterpart. Suriname lering nemen van Dubai, die tientallen jaren terug van een stukje woestijn zich heeft ontwikkeld tot een succesvol land met een sterke economie. Suriname kan een Dubai worden met de basis: goed, eerlijk en transparant beleid en de ruimte om investeerders aan te trekken met een goed investeringsbeleid en regelgeving.

Een ontmoeting met de emir van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoem, staat ook op het programma van de president. Hij is onder de indruk van de invloed die Dubai heeft in de totale regio, in olie en gas. “Daarom gaan we in dialoog om persoonlijk te praten over issues en mogelijkheden. Wij willen vriendschappelijke -, diplomatieke – en politieke samenwerking. Ook in handel, toerisme en transport. En niet alleen met Dubai, maar ook met de Unie van Arabische Emiraten”.

Er is reeds de interesse in investeringen. De regering zal werken om de investeringsregelgeving te harmoniseren zodat het gemakkelijk is voor investeerders hier zaken te doen. Voor vertrek van de president, heeft hij zijn functie plechtig ter waarneming overgedragen aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: "investeerders aantrekken topprioriteit op Expo 2020 Dubai"