dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi installeert raad van commissarissen voor Suriname Investment Trade Agency

lees ook ...

Nederlandse sporters bereiden zich voor op olympische spelen...

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur, en Nederlandse sporters zijn intensief bezig met hun voorbereidingen voor dit prestigieuze evenement. Het televisieprogramma "Mijn Olympische Droom" ...

Het Suriname Investment Trade Agency (SITA) is het agentschap dat handel en investeringen in Suriname bevordert en valt onder het ministerie van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). President Chandrikapersad Santokhi heeft op 12 september 2023 de raad van commissarissen voor SITA officieel benoemd, conform het staatsbesluit dat al in 2021 was goedgekeurd. Deze installatie vond plaats op het Kabinet van de President.

Volgens minister Albert Ramdin van BIBIS is de organisatie al 2 jaar actief, maar heeft de installatie niet eerder plaatsgevonden vanwege procedurele kwesties, waaronder de financiering van een project met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Het project zal gedurende 3 jaar worden gefinancierd, waarna SITA op eigen kracht zal opereren. Deze financiering biedt de mogelijkheid om de institutionele capaciteit te versterken en uit te breiden.

Het doel van SITA is om zowel actief als passief investeerders aan te trekken door middel van verschillende activiteiten. Actieve aantrekking betekent dat er in specifieke economische sectoren behoefte is aan investeerders, en zij worden uitgenodigd om hierin te participeren. Passieve aantrekking verwijst naar buitenlandse investeerders die uit eigen initiatief naar Suriname komen en dan begeleiding zoeken bij SITA. Daarnaast wordt er gewerkt aan exportpromotie om Surinaamse producten in het buitenland te bevorderen.

Minister Ramdin stelt: “Op het politiek diplomatiek vlak hebben we al veel gedaan, maar nu met een operationele SITA zal Suriname gepromoot worden als een land met aantrekkelijke investeringsmogelijkheden. Dit zal gebeuren door middel van handelsmissies, deelname aan tentoonstellingen en investeringsconferenties waar samenwerking met het Surinaamse bedrijfsleven mogelijk is.” Hij is van mening dat dit instituut bijdraagt aan de duurzame structurele ontwikkeling en versterking van de economie van Suriname.

De serieuze bedrijven die komen, zijn in staat om hun eigen kapitaal en technologie in te brengen. Vaak draait het om het verkrijgen van vergunningen. De belangrijkste ondersteuning die investeerders krijgen betreft vergunningen, benodigde grond, belastingfaciliteiten en kennis van lokale wetgeving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi installeert raad van commissarissen voor Suriname Investment Trade Agency