Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Santokhi in Zoom meeting met Alumni asociatie

Geplaatst

op

Vhp

President Santokhi heeft op vrijdag 09 september een zoom-meeting gehouden met de Suriname Amerika Alumni Associatie (SAAA). De Alumni Outreach coördinator van de Amerikaanse ambassade in Suriname Ingrid Hill-Peerwijk zegt dat president Santokhi het derde Surinaamse staatshoofd is dat lid is van de Alumni Association.

In het gesprek is de president ingegaan op de verschillende uitdagingen in Suriname om de economie te herstellen. Hij heeft de hoop uitgesproken dat de verschillende acties vanuit de regering erin resulteren dat de Surinaamse economie zich gaat herstellen. Hij gaf ook aan dat de regering momenteel de volgende prioriteiten heeft; De beheersing van de financiële crisis, COVID-19 situatie en armoedebestrijding. De president heeft verder gezegd dat de vooruitzichten voor Suriname positief zijn, gelet op de verschillende samenwerkingsverbanden op nationaal en internationaal gebied

Trekkers van ontwikkelingsprojecten presenteerden hun projecten tijdens de zoom-meeting aan de president. Het gaat om projecten die in Suriname worden uitgevoerd en door de Amerikaanse ambassade worden gefinancierd. De president heeft de trekkers van de projecten gefeliciteerd met de Grants waarvoor zij in aanmerking zijn gekomen. Hij gaf verder aan dat hij openstaat om de groep te ontvangen op het kabinet voor een uitgebreider gesprek over de aanpak van vraagstukken.

De missie van SAAA is 1.De vaardigheden en netwerken van de leden met elkaar te integreren en 2. De ethische en professionele maatschappelijke standaarden te verhogen door het ontwikkelen van leiderschap, capaciteitsvergroting en dienstbaarheid in de maatschappij. Het hoofddoel van de SAAA is kennis en ervaring te investeren in de Surinaamse maatschappij door middel van het organiseren van activiteiten.  –  culturu.com  

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
vrijdag 11 september 2020 01:19

Moge al het geen dat ondernomen wordt, ter verbetering van de leef- en woonomstandigheden van het Surinaams volk, ihb de armen onder ons, binnen zeer korte tijd boom rijpe vruchten voortgrengen die in ierdergeval geen zure smaak maar wel de zoete smaak van de vrucht die komt voortbrengen.

Hal
vrijdag 11 september 2020 05:48

Deze regering werkt hard om het land te redden. Door transparant bezig te zijn kan het volk zien dat er gewerkt word naar herstel. De bevolking van Suriname ging vroeger uit van mooie praatjes en beloftes maar hadden honger en geen geld. Praatjes vulden geen gaatjes. De nieuwe regering laat zien we praten niet wij doen.

Jouani
vrijdag 11 september 2020 08:12

Ja dot is een echte president, waardig en open , met karakter en kennis.
De vorige regering was echt een uit kinderen bestaande criminele bende.
Maar dit heeft Suriname nodig, een man van onbesproken gedrag, waardig en volkomen betrouwbaar.Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen