dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi in Holi-boodschap: “De betere tijden zullen komen”

lees ook ...

Doofstomme werknemer van J. Vasilda, ook overleden

De doofstomme werknemer Sandro K. die aangevallen werdt aan de javaweg te lelydorp is op vrijdag 13 januari te komen overlijden aan zijn verwondingen. Sandro was de werknemer van de Hr J.Vasilda die i...

President Chan Santokhi heeft de samenleving in verband met het Holi-feest, vandaag, opgeroepen om “het Holi-feest aan te grijpen om alle verschillen die er mogen bestaan tussen individuen en groepen, achterwege te laten, en te zoeken naar de overeenkomsten die ons nader tot elkaar brengen, om zo te groeien naar een echte natie, naar ‘Nation Building”.

Holi markeert, volgens het staatshoofd, een nieuw begin en de vernieuwing van de natuur. “Aan de vooravond van het Holi-feest roep ik u allen op, om u te laten inspireren en motiveren om die eenheid op te zoeken. Laten we als samenleving het Holi-feest aangrijpen om alle verschillen die er mogen bestaan tussen individuen en groepen, om die achterwege te laten, en te zoeken naar de overeenkomsten die ons nader tot elkaar brengen, om zo te groeien naar een echte natie, naar ‘Nation Building’.”

Vooral nu tijdens deze Covid-19-pandemie, moet het feestelijke karakter van het Holi-feest achterwege worden gelaten. “De gezondheid van onze samenleving gaat voor. Waar we dus vorig jaar in het openbaar het Holi-feest nog uitbundig hebben gevierd, zal dit jaar de sfeer anders zijn. Gezamenlijk kunnen we de Covid-19-pandemie aanvechten,”z ei het staatshoofd.

President Santokhi: “Dit houdt in dat alle publieke evenementen en activiteiten in verband met het Holi-feest dit jaar verboden zijn. Samen moeten we voorkomen dat ‘super spreading’ events, de aanzet kunnen zijn voor een uitbraak van een derde coronagolf in ons land. ‘super spreading’ events zijn plekken waar veel mensen samenkomen, om te praten, te dansen of te zingen, waarbij velen van ons tegelijk besmet kunnen worden.”

Het staatshoofd zegt dat de regering geen extra risico’s neemt en daarom adviseert het Holi-feest in huiselijke kring te vieren, en zich daarbij te houden aan het vastgestelde samenscholingsverbod.

“Waar het Holi-feest een feest is van uitbundigheid, vraag ik u, om dit jaar rekening te houden met uw medemens. Alléén zo, geven we prioriteit aan de veiligheid van het volk. En niet alleen hier in Suriname, maar wereldwijd houdt men zich dit jaar, tijdens het Holi-feest, aan de geldende Covid-19-maatregelen. Zo ook onze Surinaamse Diaspora. Aan hen vraag ik ook om dit jaar rekening te houden, zodat we het volgend jaar gezamenlijk kunnen vieren. Gezamenlijk hier in Suriname; met lach, zang, dans en elkaar te bestrooien met gekleurde poeder.”

“De betere tijden zullen komen! Hebt u geduld. Het volk van Suriname, de Surinaamse diaspora, Ik wens u allen een ‘Shubh Holi’ toe. Moge uw leven net een regenboog, gevuld zijn met de kleuren van liefde, vriendschap, gezondheid en blijdschap. God bless you”, zegt de regeringsleider in zijn boodschap tot de natie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi in Holi-boodschap: “De betere tijden zullen komen”