zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi huldigt 326 personen bij Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid

lees ook ...

Ilonka Elmont foundation stimuleert sportprojecten kinderen...

Om de sportrecreatie in Suriname te bevorderen en de bewustwording van sport en recreatie bij de kinderen met beperking bij te brengen, heeft de Ilonka Elmont Foundation een sportdag georganiseerd. ...

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte op zondag 24 september tijdens de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid het belang van eenheid tussen de diverse bevolkingsgroepen in Suriname voor de bloei van de samenleving. In totaal ontvingen 326 personen een oorkonde van de president ter erkenning van hun bijdrage aan de Surinaamse cultuur en natievorming.

De Dag van de Nationale Verbroedering en Eenheid wordt sinds 2020 jaarlijks gevierd op 21 september. Deze dag biedt een gelegenheid om te reflecteren op de rijke historie van de verschillende culturen in Suriname. Ondanks zijn verblijf in het buitenland op 21 september, wilde het staatshoofd toch deel uitmaken van deze viering.

Daarom werden de huldigingen in het kader van de jubilea van de immigratie van de Chinezen, Hindoestanen en Portugezen, evenals de afschaffing van de slavernij, gekoppeld aan deze viering van Nationale Verbroedering en Eenheid. President Santokhi benadrukte dat immigratie en emancipatie Suriname hebben samengebracht en gevormd tot één volk.

Deze gebeurtenissen hebben van Suriname een uniek land gemaakt met een etnische en culturele diversiteit die een bron van trots is. Het staatshoofd onderstreepte het belang om de gemeenschappelijke punten te erkennen die de verschillende etnische groepen in Suriname verbinden. Hij riep op tot gezamenlijke verantwoordelijkheid, samenwerking en betrokkenheid bij de groei en ontwikkeling van Suriname, ongeacht geloof of afkomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi huldigt 326 personen bij Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid