Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Santokhi honoreert VHP-verzoek om instellen Verbroederingsdag

Geplaatst

op

Jagernath Lachmon. Beeld Youtube

President Chan Santokhi heeft het verzoek van zijn partijgenoten om 21 september in te stellen als ‘Dag van nationale verbroedering en eenheid’ gehonoreerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dit gisteren bekendgemaakt. Benadrukt wordt, dat deze dag niet met de zondag is gelijkgesteld.  

Het verzoek om deze dag is een week terug gedaan door VHP’ers. 21 september is de geboortedag van de oud- VHP-voorzitter Jagernath Lachmon. Hij is ook jaren voorzitter geweest van het hoogste college van staat. Op 21 september wordt ook de Internationale Dag van Vrede herdacht. Met de instelling van 21 september als ‘Dag van nationale verbroedering en eenheid’, wil de VHP de verbroederingspolitiek en het nalatenschap van wijlen Lachmon verduurzamen.

Het gaat hierbij ook om de overtuiging dat verbroedering en verbondenheid met elkaar, de enige weg is voor Suriname als een multi-etnische en culturele samenleving, om in eenheid voort te gaan.

Lachmon is jaren voorzitter geweest van de VHP. Hij overleed in een hotelkamer in Den Haag, tijdens een officieel bezoek aan de Nederlandse regering als voorzitter van een parlementsdelegatie. Op 25 oktober 2001 werd hij in Paramaribo gecremeerd.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
zaterdag 19 september 2020 17:28

Oke dan hebben we er weer een dag dat er iets moet gebeuren bij.
Maar ik ben veel meer benieuwd naar de invulling van die dag.

Michel
zaterdag 19 september 2020 20:09

Waarom geen Standbeeld van de 12 militairen die in 1986 ontvoerd werd en spoorloos zijn verdwenen.

Papa Sranan
zondag 20 september 2020 01:10

De vhp weer op de etnische tour. De geboortedag van een ordinaire racist herdenken.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Papa Sranan
Kwasi
zondag 20 september 2020 23:02

Papa Sranan je doet je naam geen eer aan want als je Lachmon een ordinaire racist vind ken je de geschiedenis van Sranan niet.

Papa Sranan
maandag 21 september 2020 02:56

Kwasie. Ga de geschiedenis na want die liegt niet. Geen enkele andere partij dan de vhp was verantwoordelijk voor brandstichtingen. En wie was steeds de voorzitter? Wie maakte de hindoestanen wijs dat creolen hun vijand waren? Vul maar zelf in, jo koe!

Baltus
maandag 21 september 2020 06:08

Hoi allemaal deze man wou Suriname in 2 delen. Voor Hindoestanen een deel en de rest bekijkt het. Check het vraag de ouderen

Papa Sranan
maandag 21 september 2020 09:01

Kwasi, open je ogen. De vhp is de partij van brandstichting en de partij die creolen als vijand van de hindoestanen afschilderde. Wie was steeds de voorzitter? Vul maar zelf in. Om dan met een zgn verbroederingspolitiek te komen is je reinste volksmisleiding.

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen