vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi: Grondenrechten nog steeds hoog op agenda regering

lees ook ...

Minister Mac Andrew moedigt jongeren in Coronie aan computer...

Op donderdag 21 maart 2024 is het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) gestart met een computertraining in Coronie. De training is bedoeld voor een geselecteerde groep jongere...

Te Witsanti wordt door de inheemsen een festival gehouden. President Chandrikapersad Santokhi is zaterdag eregast geweest bij de opening van het inheemse festival. Het dorpsbestuur heeft in samenwerking met de lokale gemeenschap een braderie, sport en culturele festival georganiseerd. Dit in het kader van de Dag der Inheemsen, die jaarlijks op 9 augustus wordt gememoreerd.

Het staatshoofd werd vergezeld door districtscommissaris Marlene Joden en verwelkomd met authentieke sambura muziek. Dorpshoofd Patrick Mandé heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om diverse knelpunten waarmee zijn dorp te kampen heeft, kenbaar te maken aan de president. Ook heeft hij de wens uitgesproken dat de grondenrechten van inheemsen en andere tribale volken spoedig wordt erkend.

President Santokhi tijdens de rondleiding te Witsanti. Foto: CDS

“De inheemsen oftewel de oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de eersten die op dit land hebben gewoon en gewerkt.” Dit benadrukte het staatshoofd tijdens zijn toespraak. De president heeft verder aangeven dat het grondenrechtenvraagstuk nog steeds hoog op de agenda staat van de regering-Santokhi.

Het staatshoofd roept de lokale gemeenschappen op mee te helpen aan de duurzame ontwikkeling van hun eigen gebied.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: Grondenrechten nog steeds hoog op agenda regering