vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi grijpt in bij gronduitgifte in Nickerie

lees ook ...

VOS 81 jaar

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteite...

President Chandrikapersad Santokhi heeft actie ondernomen naar aanleiding van de gronduitgifte aan de Stichting Radjie Rijstindustrie in Nickerie. Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft zowel schriftelijk als telefonisch bevestigd dat de uitgifte een fout betreft die onmiddellijk gecorrigeerd zal worden. Parlementariërs hebben deze kwestie deze week ook onder de aandacht van het staatshoofd gebracht.

Op vrijdag 3 november heeft Santokhi een brief gestuurd naar minister Vorswijk, waarin hij vraagt om de uitgegeven toewijzingsbeschikking aan de stichting direct te corrigeren met een “vaststelling vervallen grondhuurbeschikking”. Hiermee moet het stuk perceelland dat aan de stichting is toegewezen, weer terugkeren naar de staat. De president verzoekt ook om een kopie van de vervallen grondhuurbeschikking en dringt aan op een onmiddellijke betekening van de vervallenverklaringsbeschikking aan de Stichting Radjie Rijst Industrie, het MI-GLIS en alle andere relevante instanties en betrokkenen.

Daarnaast is overeengekomen dat de juridische deskundigen van de minister deze kwestie grondig zullen onderzoeken en een rapport zullen voorleggen aan het staatshoofd. President Santokhi verwacht ook de benodigde documenten om een volledig beeld te krijgen van hoe de grondhuurbeschikking aan de stichting is toegekend.

Minister Vorswijk zal ook de nodige maatregelen moeten nemen tegen ambtenaren die buiten hun bevoegdheden hebben gehandeld, in overeenstemming met de Personeelswet. Ook hierover verwacht president Santokhi een rapportage.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi grijpt in bij gronduitgifte in Nickerie