dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(2)

Santokhi: Gratiebesluit in 8 Decemberzaak gebaseerd op advies Hof van Justitie

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven, dat zijn beslissing over een mogelijke gratie-aanvraag van de veroordeelden in de 8 Decemberzaak gebaseerd zal zijn op het advies van het Hof van Justitie. Hij benadrukt dat gratie verlenen geen kwestie van intuïtie is, maar gebonden is aan wettelijke regels die gevolgd moeten worden. “Er zijn duidelijke wettelijke procedures voor gratieverzoeken”, legt de president uit.

“Na het vonnis kan een verzoek tot opschorting van het vonnis worden ingediend. Binnen acht dagen na het vonnis kan dan een gratieverzoek volgen. De president stuurt vervolgens een brief naar het Hof voor advies.”

Santokhi verwacht goed onderbouwde gratieverzoeken van de veroordeelden. Hij benadrukt dat het Hof alle aspecten en overwegingen zorgvuldig zal beoordelen voordat het een advies uitbrengt. Op basis van dit advies zal de president uiteindelijk een besluit nemen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag bekendgemaakt dat de advocaat van de veroordeelden een verzoek tot opschorting van het vonnis heeft ingediend. Een daaropvolgende gratieaanvraag wordt verwacht. Desi Bouterse, veroordeeld tot 20 jaar celstraf, en de andere vier verdachten, elk veroordeeld tot 15 jaar celstraf, zijn betrokken bij deze juridische ontwikkelingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: Gratiebesluit in 8 Decemberzaak gebaseerd op advies Hof van Justitie