zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
3.5
(2)

Santokhi: “Genoeg financiële injecties om economie te herstellen”

lees ook ...

Glenn Verbond langer dan twee weken vermist

Glenn Verbond is 39 jaar oud. Men heeft hem op 11 november voor het laatst gezien rond half zes ‘s middags. Sindsdien is hij niet huiswaarts gekeerd. Woensdag jongstleden deed de afdeling Bestrijding ...

Suriname zal meer financiële injecties krijgen van donoren om de economie te herstellen, voorspelt president Chandrikapersad Santokhi. “Als natie zijn wij de komende tijd ook in staat om te sparen,” meent de president. Deze regering is sterk in het sparen. “Het is niet sparen om het sparen, maar sparen voor een stabiele economie te creëren. Sparen om te zorgen dat de koers stabiel blijft. Sparen voor de volgende generatie,” zegt Santokhi.

Volgens de president komt de uitvoering van projecten nu duidelijk tot uiting. Er zijn intussen al meer dan 200 projecten door de regering geïdentificeerd. In Suriname zijn er vaak grote problemen met betrekking tot het uitvoeren van projecten, merkte hij verder op.

“Er is beleid, de begroting is er voor een jaar, het Herstelplan is er voor twee jaar en het programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is er voor drie jaar en het Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP) is er ook voor vier jaar. Dus aan beleid ligt het zeker niet, beweert het staatshoofd.

Verder zei president Santokhi dat de beleidsmaatregelen duidelijk zijn aangegeven. Zo zijn ook de richting en doelen die gehaald moeten worden duidelijk. Vaak genoeg schort het aan menselijk kapitaal om het werk goed te kunnen doen. Er moet gewerkt aan het uitvoeringsprobleem, dat Suriname als land heeft, stelt het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi: “Genoeg financiële injecties om economie te herstellen”