dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi geïnformeerd over financiële voordelen eigen vliegtuig

lees ook ...

President Santokhi vraagt wereld aandacht voor bescherming k...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Verenigde Naties (VN) gevraagd om verscherpte maatregelen te treffen om kwetsbaren te beschermen tegen internationale bedreigingen en uitdagingen. Hij vindt...

De leiding van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) en Luchthavenbeheer hebben president Chan Santokhi geïnformeerd over de lease van de Airbus A330. “Als alles goed loopt wil de SLM begin februari 2022 starten met zijn eigen A330 vliegtuig op de Mid-Atlantische route”, zei Leo Brunswijk, een van de commissarissen van de SLM.

Tijdens de bespreking op het Kabinet van de President is aan het staatshoofd voorgehouden dat de lease van het A330 vliegtuig al is ingezet. De president werd ook geïnformeerd over de financiële voordelen die komen bij het hebben van een eigen vliegtuig. Momenteel vliegt SLM al met een Airbus A330 en A340 die vanuit onder andere Air Belgium zijn geleased.

Het Airbus A330 vliegtuig ligt momenteel in de C- check in Turkije en wordt in de tweede week van december verwacht. Volgens Brunswijk is er reeds contact gemaakt met Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas) om ervoor te zorgen dat het vliegtuig aan de veiligheidsregels voldoet.

“Met een eigen kist kan de SLM een betere on-time performance bieden. De kans op vertragingen is minder en de service is dan beter”, stelt Brunswijk. Er wordt gelobbyd om de vloot van de SLM zo snel mogelijk te vernieuwen. Met deze kist wordt er een begin hieraan gemaakt.

Tijdens het bezoek waren verder aanwezig de ministers Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), de directeur van de SLM Paul de Haan en first lady Melissa Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi geïnformeerd over financiële voordelen eigen vliegtuig