woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi geeft startsein verkiezingscampagne 2025

lees ook ...

Vuilophalers geven de regering twee weken om zaken op orde t...

Vuilophalers hebben er genoeg van om de regering voor te schieten. Zij hebben aangekondigd om per 22 juli te stoppen met de werkzaamheden als er niet wordt uitbetaald. De ondernemers hebben vanaf janu...

Chandrikapersad Santokhi, president van Suriname tevens voorzitter van de VHP, heeft zondag bij het 73-jarig bestaan van de partij het startsein gegeven voor de verkiezingscampagne 2025. De verkiezingen zijn gepland voor mei 2025. Hij zei dat de Orange Movement die de partij verkiezingswinst in 2020 heeft bezorgd moet worden voortgezet en dat er extra aandacht moet worden besteed aan binding, diversiteit en landelijke positionering.

Verder komt er aandacht voor het regeertraject, waarbij vooropstaat duurzame ontwikkeling. Het is de regering na anderhalf jaar gelukt van een bankroet land een land te maken met besparingen en dit door eigen kracht en kader. Gefocust zal worden op projecten die merkbaar zullen zijn voor de samenleving, in dat kader zijn er twaalf beleidsdomeinen, waar ministers verantwoordelijk voor zullen zijn, ondersteund door technisch kader.

Redding Suriname
In zijn toespraak gaf Santokhi onder andere aan dat de partij midden in de samenleving staat, in een proces van hervorming en innovatie, met sociaal-maatschappelijke ondersteuning van relevante groeperingen uit de samenleving. Voorzitter Santokhi gaf verder aan dat de verantwoordelijkheid, die het volk de VHP heeft gegeven en vertaald is in 20 zetels, boekdelen spreekt en daarmee rekening gehouden moet worden.

“Maar we gaan niet uit de weg voor die verantwoordelijkheid”, gaf de partijvoorzitter aan. Volgens hem is de VHP een partij die ervoor zorgt om Suriname te redden en dat ook weer heeft gedaan na de verkiezingen van 2020. De regering, waar de VHP deel van uitmaakt is erin geslaagd, de neergang in de economie en samenleving te stoppen, en dat zij bezig is de neergang om te buigen, naar economische groei.

Nieuwe website en mediakanalen
De hernieuwde website van de VHP werd officieel gelaunched, de voorzitter gaf ook aan, dat binnen niet al te lange tijd de partij zal beschikken over eigen televisie, radio- en social media kanalen. Ook de huis aan huis en wijkbezoeken zullen worden opgepakt, zodra de Covid-situatie dat toelaat. De gemeenschap zal op adequate wijze op de hoogte worden gehouden van de projecten die worden uitgevoerd en die gepland staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi geeft startsein verkiezingscampagne 2025