zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi feliciteert Franse president; solide samenwerking voortzetten

lees ook ...

Suriname leidt de weg naar mondiale gezondheidsveiligheid me...

In een significante ontwikkeling heeft Suriname een cruciale stap gezet op het pad van wereldwijde gezondheidsveiligheid. De recent gehouden workshop over Zoönotische Ziekten en Voedselveiligheid, als...

De president van de Republiek van Frankrijk, Emmanuel Macron, heeft van zijn ambtgenoot in Suriname, Chandrikapersad Santokhi, namens de regering en bevolking, de schriftelijke felicitaties gekregen in verband met zijn historische herverkiezing. Santokhi complimenteert Macron in de brief met zijn getoond leiderschap, onder meer, vanwege de verrichtte taken tijdens zijn eerste termijn waaronder de uitstekende bijdrage in de aanpak van grensoverschrijdende zaken, vooral tijdens de Covid-19-pandemie.

Verder verwijst president Santokhi naar het krachtig optreden in het licht van de Russische militaire agressie in Oekraïne, waarbij de Franse president pleitte voor een diplomatieke en vreedzame oplossing van het geschil. “In deze veeleisende situaties zijn multilateralisme en respect voor de beginselen van het internationaal recht essentieel,” schrijft het staatshoofd.

De regeringsleider geeft verder aan dat Suriname, als directe buur, de genereuze donaties door de Franse overheid heeft mogen benutten om verdere verspreiding van het Covid-19-virus te beperken en dat de Surinaamse gemeenschap als zodanig haar waardering voor uitsprak voor de voortdurende ondersteuning in dit opzicht.

Santokhi spreekt in de brief zijn dankbaarheid uit voor de waardevolle en uitstekende betrekkingen tussen de twee naties en benadrukt dat door samen te werken er eerder tastbare resultaten kunnen worden bereikt. “Onze historische band, als aangrenzende landen, heeft zich op constructieve wijze ontwikkeld tot een strategisch partnerschap, op vele gebieden van wederzijds belang,” schrijft Santokhi.

Het staatshoofd bevestigt de toewijding van de Surinaamse regering om de solide samenwerking op de gebieden van gemeenschappelijk belang voort te zetten ten voordele van beide volkeren. De president eindigt zijn schrijven met de beste wensen over te brengen aan president Macron namens de regering, en het volk van de Republiek Suriname, alsook succes toe te wensen voor het volbrengen van zijn tweede termijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi feliciteert Franse president; solide samenwerking voortzetten